Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hotel AX blir en del Strawberry

 
  • Hotel Ax blir del av Strawberrys portfölj av fristående hotell Nordic Hotels & Resorts.

    Hotel Ax blir del av Strawberrys portfölj av fristående hotell Nordic Hotels & Resorts.

  • AX Bar på Hotel AX.

    AX Bar på Hotel AX.

  • Alla rum har olika konstverk på väggarna.

    Alla rum har olika konstverk på väggarna.

Föregående
Nästa
 
Finlands främsta hotell inom konst och kultur och nyligen mottagaren av utmärkelsen Finland's Leading Design Hotel 2023, Hotel AX, blir del av Petter Stordalens växande hotellportfölj i Finland.

2019 startade bygget av det som skulle bli Finlands främsta hotell inom konst och kultur. 2022 välkomnades sedan de första gästerna att checka in på Hotel AX. Det unika hotellet utvecklades i samarbete med ledande finska samtidskonstnärer och skapade en miljö med syftet att vara porten till Helsingfors konstvärld. Hotellet har från dag ett varit ett uppskattat tillskott till det finska hotellutbudet och en viktig del i att skapa den nya pulserande stadsdelen Jätkäsaari. Nyligen fick hotellet dessutom ta emot utmärkelsen Finland's Leading Design Hotel 2023 på World Travel Awards.

- Det är med en otrolig stolthet som vi nu utökar vår nordiska hotellportfölj med Hotel AX. Det är ett helt unikt hotell som är skapat med en rejäla doser av värme och engagemang. Det känns också extra bra att vår fortsatta växt i Finland sker där den en gång startade nämligen på Busholmen. Det är själva epicentret för det nya, urbana och växande Helsingfors. En perfekt plats för Strawberry att växa i, säger ägaren till Strawberry Petter Stordalen.

Det 173 rum stora hotellet med restaurang, bar och mötesverksamhet tas över av Strawberry den 1 november. Hyresavtalet löper på 20 år med fastighetsägaren Terrieri Kiinteistöt Lp, en alternativ investeringsfond som förvaltas av S-Bank Fund Management Ltd.

- Genom hyresavtalet med en stor och långsiktig aktör som Strawberry skapas förutsättningar för att fortsätta utveckla och positionera Hotel AX och Busholmsområdet ytterligare. Genom att bli en del av en stor nordisk hotellportfölj finns det också möjligheter att nå ut med verksamheten i ett större geografiskt område, säger fondförvaltare Eero Ojala, S-Bank Fund Management Ltd.

Genom köpet av Hotel AX verksamhet består Strawberrys växande hotellportfölj i Finland av fjorton hotell. Sommaren 2024 utökas verksamheten ytterligare på Helsingfors-Vanda flygplats med Comfort Hotel Helsinki Airport och Clarion Hotel Helsinki Airport.

- Vi är ett bolag som tagit på oss rollen att erbjuda nordiska resenärer oförglömliga upplevelser och jag tror att vi genom Hotel AX och därefter de två nya hotellen på Helsingfors-Vanda flygplats visar vår bredd och ger en hint om att vi har någonting för alla och att vi älskar att överraska, säger Strawberry Finlands COO Erika Ehrnrooth.

Alla anställda på Hotel AX kommer att fortsätta sin anställning i Strawberry och gästers gjorda bokningar övertas i sin helhet av Strawberry.

Hotel AX blir del av Strawberrys portfölj av fristående hotell Nordic Hotels & Resorts. En portfölj som innehåller bland annat; Hotel Kämp, Villa Copenhagen, Copperhill Mountain Lodge och Sommerro.


Hotel AX
Lojalitetsprogram: Strawberry
Antal hotellrum: 173 st
Restaurang: AX Restaurant
Möten: 4 eventytor som speglar hotellets ambitioner inom konst och kultur.
Hotelloperatör: Strawberry (Nordic Hotels & Resorts)
Fastighetsägare: Terrieri Kiinteistöt Lp, en alternativ investeringsfond som förvaltas av S-Bank Fund Management Ltd.

Taggar

Hotell Nyheter