Tjoget flyttar in på NK med sitt nya italienska koncept Positano
22 Nov 2019

Bakom det nya restaurang- och barkonceptet står grundarna och ägarna av bland annat Tjoget, Joel Söderbäck, Andreas Bergman och Robert Rudinski. Tillsammans har de med sina koncept vunnit otaliga utmärkelser för bästa bar och restaurang, varit nominerade till guldstolen och vunnit både gulddrakar och guldägg. De senaste fyra åren har Tjoget som enda svenska bar tagit plats på den prestigefulla listan The Worlds 50 best bars.
På Positano vill man fånga upp känslan i den traditionsenliga italienska aperitivokulturen där baren är en naturlig mötesplats för mat, dryck och umgänge. Menyn kommer att bestå av enklare pastarätter, sallader, chark, ostar, italienska sötsaker, högkvalitativt kaffe och cocktails.
- Med det nya konceptet fortsätter vi att satsa stort på mat och dryck. Vi är oerhört glada över att få arbeta med ett så inspirerande och framgångsrikt gäng som grundarna bakom Tjoget. Positano kommer att bli en mötesplats och ett vattenhål för NK:s kunder där man kan njuta av mat och dryck samt få uppleva en del av Italien inne på NK, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.
- På Positano fångar vi upp känslan i den gamla aperitivokulturen men paketerar den i en modern och visuellt vacker förpackning med fokus på service, kvalitet och atmosfär. Vi har alltid haft en dröm om en italiensk bar och café och NK är den perfekta platsen med mycket människor i rörelse under dagen. Positano ska bli en naturlig mötesplats där man tar något i farten eller stannar i timmar och kanske gör det mest osvenska som finns, dricka cocktails på dagen innan solen gått ner, säger Joel Söderbäck, en av grundarna bakom Positano.
Av: Annika Rådlund
22 Nov 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"
-
Gothia Towers firar 100-årig mötesplats
Nu besöker 2 miljoner människor Svenska Mässan Gothia Towers varje år
-
Recept: Pastasallad puttanesca med örtostcrème
Matig pastasallad med somriga smaker
-
Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria
Kocken Tal Borenshtein står bakom matkonceptet
-
Första uttagningen till Årets kock 2023 är klar
Dessa kockar går vidare i tävlingen:
-
Stockholms Bryggeridag arrangeras 27 maj
Stockholms Bryggeridag är en ny mässa med öl från hantverksbryggerier