Max lanserar nytt kaffekoncept
16 Nov 2019

- Äntligen känner vi oss supernöjda med smak och kvalitém säger Claes Petersson som är vice VD och Innovations- och utvecklingschef på Max Burgers.
- Att byta kaffe är inte något man gör i en handvändning. Det ska möta höga krav från flera olika håll. När det gäller kaffe är leverantören mycket viktig, om inte avgörande, eftersom vi har höga krav på hållbarhet, rättvisa och miljö, fortsätter Claes. Vi har efter flera tester, undersökningar och smakprover valt två olika leverantörer för bryggkaffe respektive espresso.
Max kaffemeny kommer erbjuda lika många alternativ som innan – allt från liten svart kaffe till en Iced cream mocha latte. Bryggkaffet rostas hos Arvid Nordquist och espressobönorna hos Johan & Nyström. Både espresson och bryggkaffet på Max är ekologiska – espresson är Fairtrade-certifierad och bryggkaffet har i sin tur UTZ-certifiering. Dessutom kommer det att finnas havremjölk till kaffet för den som hellre vill ha det.
- Men förutom en kaffe på maten så vill vi också att våra gäster ska kunna njuta av en gofika hos oss. Tre nya desserter adderas till menyn, en klassisk äppelpaj smaksatt med kanel och en smakrik chokladkaka med flytande kärna. Dessutom min personliga favorit: cheesecake som toppas med blåbär, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.
Hallonpaj som fanns sedan tidigare kommer finnas kvar menyn.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Max
www.max.se
16 Nov 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
McDonald’s lanserar ny mobiltjänst idag
"Nu tar vi ett nytt kliv för att gör det ännu enklare för våra gäster att beställa på sina villkor - var, när och hur de vill"
-
Pontus Frithiof öppnar två restauranger i fjällvärlden
"I vår gemensamma storsatsning kan vi erbjuda hotellets gäster och besökare det bästa inom boende, mat och dryck"
-
Sju vegetariska trender för 2021
"Vi ser en stor innovationskraft bland bönder och produktutvecklare"
-
Melanders satsar på webbhandel och krogkassar med hemleverans
"Coronapandemin gav projektet högsta prioritet"
-
Krogkoncern satsar på medlemsskap i lunchklubb
"Lunch ingår fem vardagar i veckan"
-
Stor ökning av medlemmar i a-kassan
"Det är en historiskt stor medlemstillväxt"
-
Alkoholserveringsförbudet förlängs ytterligare
"Vi är fortfarande i ett allvarligt läge"