Max lanserar nytt kaffekoncept
16 Nov 2019
- Äntligen känner vi oss supernöjda med smak och kvalitém säger Claes Petersson som är vice VD och Innovations- och utvecklingschef på Max Burgers.
- Att byta kaffe är inte något man gör i en handvändning. Det ska möta höga krav från flera olika håll. När det gäller kaffe är leverantören mycket viktig, om inte avgörande, eftersom vi har höga krav på hållbarhet, rättvisa och miljö, fortsätter Claes. Vi har efter flera tester, undersökningar och smakprover valt två olika leverantörer för bryggkaffe respektive espresso.
Max kaffemeny kommer erbjuda lika många alternativ som innan – allt från liten svart kaffe till en Iced cream mocha latte. Bryggkaffet rostas hos Arvid Nordquist och espressobönorna hos Johan & Nyström. Både espresson och bryggkaffet på Max är ekologiska – espresson är Fairtrade-certifierad och bryggkaffet har i sin tur UTZ-certifiering. Dessutom kommer det att finnas havremjölk till kaffet för den som hellre vill ha det.
- Men förutom en kaffe på maten så vill vi också att våra gäster ska kunna njuta av en gofika hos oss. Tre nya desserter adderas till menyn, en klassisk äppelpaj smaksatt med kanel och en smakrik chokladkaka med flytande kärna. Dessutom min personliga favorit: cheesecake som toppas med blåbär, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.
Hallonpaj som fanns sedan tidigare kommer finnas kvar menyn.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Max
www.max.se
16 Nov 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"