Max lanserar nytt kaffekoncept
16 Nov 2019

- Äntligen känner vi oss supernöjda med smak och kvalitém säger Claes Petersson som är vice VD och Innovations- och utvecklingschef på Max Burgers.
- Att byta kaffe är inte något man gör i en handvändning. Det ska möta höga krav från flera olika håll. När det gäller kaffe är leverantören mycket viktig, om inte avgörande, eftersom vi har höga krav på hållbarhet, rättvisa och miljö, fortsätter Claes. Vi har efter flera tester, undersökningar och smakprover valt två olika leverantörer för bryggkaffe respektive espresso.
Max kaffemeny kommer erbjuda lika många alternativ som innan – allt från liten svart kaffe till en Iced cream mocha latte. Bryggkaffet rostas hos Arvid Nordquist och espressobönorna hos Johan & Nyström. Både espresson och bryggkaffet på Max är ekologiska – espresson är Fairtrade-certifierad och bryggkaffet har i sin tur UTZ-certifiering. Dessutom kommer det att finnas havremjölk till kaffet för den som hellre vill ha det.
- Men förutom en kaffe på maten så vill vi också att våra gäster ska kunna njuta av en gofika hos oss. Tre nya desserter adderas till menyn, en klassisk äppelpaj smaksatt med kanel och en smakrik chokladkaka med flytande kärna. Dessutom min personliga favorit: cheesecake som toppas med blåbär, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.
Hallonpaj som fanns sedan tidigare kommer finnas kvar menyn.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Max
16 Nov 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.