Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

The Fork lanserar initiativet "Back to the Restaurants"

 
The Fork lanserar initiativet Back to the RestaurantsGenom att inspirera fler människor att börja besöka restauranger igen vill The Fork stödja restaurangbranschen och dess ekonomiska återhämtning genom att erbjuda halva priset på matnotan på restauranger, om gästerna bokar via appen.

Från den 17 september till den 17 november kommer kampanjen att erbjuda restauranggäster 50% rabatt på matnotan på över 250 deltagande restauranger runt om i landet. Syftet är att hjälpa restaurangerna att locka nya matgäster för att kunna återhämta sig ekonomiskt från den kris som drabbat hela branschen på grund av Corona-virusets framfart. 

Kampanjen kommer att äga rum i samtliga 22 länder där TheFork är verksamma, och de som har appen kan se vilka restauranger som är anslutna i det land de befinner sig i. 

De senaste månaderna har branschen genomgått en djupare nedgång än någonsin tidigare. 

Under Covid 19-krisen har TheFork genomfört en undersökning som visade att 68% av TheForks restaurangpartners har en beläggning på mindre än 40% jämfört med innan krisen. Samma undersökning visar också att restaurangägarna anser att de åtgärder som skulle vara mest verksamma för att återigen fylla deras lediga bord är: (1) marknadsföring online, (2) TV-kampanjer, och (3) specialerbjudanden, och att tomma bord är det tveklöst mest kostsamma scenariot för en restaurang.

Att restaurangen får in bara hälften av det ordinarie priset menar man från The Forks sida att det är ändå bättre än att ha tomma bord. Dessutom får restaurangerna in fullt pris på dryck och förhoppningsvis beställer gästerna mer än de skulle ha gjort vid ordinarie pris.

Under “Back to the Restaurants” kommer TheFork att göra en omfattande marknadsföringsinsats för att ge deltagande restauranger ökad synlighet, locka fler gäster och därmed generera fler bokningar.

 Alla deltagande restauranger uppmanas av TheFork att se till att de följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. På TheForks hemsida kan restaurangerna dessutom lägga upp detaljerad information om vilka säkerhetsåtgärder restaurangen har på plats.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: The Fork

Taggar

Mat Nyheter Restaurang