Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

​Tallink Silja ställer in hälften av julbordskryssningarna till Visby

 
​Tallink Silja ställer in hälften av julbordskryssningarna till Visby​Tallink Silja ställer in de två första julbordskryssningarna till Visby. Tallink Silja har prisats för sitt arbete med att erbjuda en bra ombordmiljö under pandemin,  men nu väljer ändå rederiet att ställa in de första två av fyra inplanerade julkryssningarna till Visby. Beslutet grundar sig i smittspridningen av Covid-19 ökar i landet och att skärpta lokala råd gäller i ett antal regioner.

- Ända sedan pandemin bröt ut har vi ställt om och anpassat verksamheten med våra gästers och vår personals hälsa och säkerhet som högsta prioritet. Vi har implementerat en lång rad åtgärder för att minska risken för smittspridning, och dessa känner vi oss trygga med. Men när smittspridningen nu ökar i flera regioner och myndigheterna uppmanar alla att hjälpas åt så är detta ett sätt för oss att dra vårt strå till stacken, säger Marcus Risberg, vd för Tallink Silja.

Han menar att det under rådande omständigheter handlar det om att visa solidaritet med framför allt sjukvården .

- Därför väljer vi att ställa in de två första avgångarna till Visby. Vi har haft 26 anpassade inhemska kryssningar hittills under pandemin som fungerat väldigt väl och vi har till och med prisats för vårt arbete med tryggheten ombord.

Kryssningarna är utvecklade i nära samarbete med Visby Centrum som i sin tur stått i tät dialog med smittskyddsläkare på Gotland.

- Vi vet att stora ansträngningar har gjorts med att anpassa verksamheterna i Visby för att kunna erbjuda en mysig julstämning på ett säkert sätt för såväl våra gäster som lokalbefolkningen och därför känns det såklart väldigt tråkigt att behöva ställa in. Vi är många inom besöksnäringen som har det otroligt tufft just nu, säger Marcus Risberg.

De avgångar som nu ställs in är de två första avgångarna, 27 november och 4 december. Bolaget följer noga med i hur situationen utvecklas och återkommer med besked gällande kryssningarna den 11 och 18 december.

- Vi hoppas självklart att kunna återkomma med fler kryssningar när situationen förbättras.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Tallink