Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

En svensk bar på listan över de femtio bästa i världen

 
  • Tjoget i Hornstull i Stockholm, med sin karaktäristiska bar, firar 5 år på 50 Best Bars.

    Tjoget i Hornstull i Stockholm, med sin karaktäristiska bar, firar 5 år på 50 Best Bars.

  • Tjoget ligger på plats 36 på listan över världens främsta cocktailbarer.

    Tjoget ligger på plats 36 på listan över världens främsta cocktailbarer.

  • Tjoget öppnades för åtta år sedan och drivs av samma krögare nu som då. På bilden Axel Söderström, Niklas Forslin, Leo Lahti och Hedda Bruce.

    Tjoget öppnades för åtta år sedan och drivs av samma krögare nu som då. På bilden Axel Söderström, Niklas Forslin, Leo Lahti och Hedda Bruce.

Föregående
Nästa
 
 Som enda svenska bar, och i sällskap av endast en annan i Norden, är Tjoget med på 50 Best Bars lista över världens bästa barer för 5e året i rad.

50 Best Bars är världens mest prestigefyllda ranking för cocktailbarer och än så länge är det bara en svensk bar som tagit sig in på listan - och det är Tjoget i Hornstull som i år kvalar in på plats 36.

 Tjoget öppnades för åtta år sedan och drivs av samma krögare nu som då. Den här kontinuiteten menar Andreas Bergman och Joel Söderbäck är nyckeln till att de är kvar på listan år efter år - och fortfarande inte fått sällskap av någon annan svensk bar. Istället för att som många inom bartender-skrået bryta upp och börja om på ett nytt ställe efter ett par år, har de förfinat sitt koncept och adderat talang som gjort Tjoget ännu bättre. Exempelvis delägaren Simon Åhnberg och barchefen Leo Lahti.

  –Under åtta år har Tjoget blivit en väldigt tydlig plats inom vars väggar vi kan utvecklas, göra om, experimentera och vara fria att göra det vi vill. Den här blandningen av kontinuitet och föränderlighet är förmodligen en av de största anledningarna till att vi fortfarande är ensamma svenskar på listan. Det, hårt jobb och att vårt team är så sjukt bra på sina jobb, säger Andreas Bergman, grundare och delägare.

Både framför och bakom sig på listan har Tjoget några av världens mest mytomspunna barer. Gemensamt för dem är att de flesta är utpräglade cocktailbarer, exklusiva platser att enbart dricka cocktails på. Med sitt café, sin cocktailbar, vinbodega, matsal, blandade publik och framåt natten ganska röjiga stämning, är Tjoget en udda fågel i samlingen.

 –Vi har alltid varit och vill alltid vara en mötesplats för alla, oavsett ålder, bakgrund och kön. Här ska man kunna uppleva mer än enbart en drink före eller efter något annat. Här kan alla mötas för att umgås, äta, dricka och festa på ett mer avslappnat sätt än hos många av våra internationella kollegor, säger Joel Söderbäck, grundare och delägare.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Tjoget
https://www.worlds50bestbars.com