Nya restriktioner för restauranger och barer
3 Nov 2020

Stefan Löfven öppnade konferensen med att betona att läget är allvarligt och att man ska avstå fysisk kontakt med människor man inte bor med, inte vara på platser där trängsel kan uppstå som till exempel kollektivtrafiken och att arbetsgivarna ska se till att alla som kan ska jobba hemifrån.
Förutom begränsningar för hur många som får sitta vid samma bord på restauranger och barer så införs även begränsningar för publik på restauranger, där man vid underhållning måste sitta ner.
- Det med åtta är att möjligheten för större familjer att kunna äta ute. Är man tre i familjen så äter man ute med dem och bjuder inte in grannar till exempel, säger Johan Karlsson generaldirektör på Smittskyddsinstitutet.
Han menar att vi har en lång och tuff vinter framför oss.
- Det vi gör nu avgör hur vi firar lucia och vilket sorts julfirande vi kommer att ha, sa Stefan Löfven.
Han underströk att alla måste hjälpas åt, inse allvaret och ta sitt ansvar.
- Läget är mycket allvarligt. Mycket talar för att antalet avlidna kommer att öka.
Han underströk att alla måste hjälpas åt, inse allvaret och ta sitt ansvar.
- Läget är mycket allvarligt. Mycket talar för att antalet avlidna kommer att öka.
Han meddelade också att det kan komma fler skärpta rekommendationer framöver.
- Är det något som behöver göras med mer åtgärder så kommer vi att göra det.
Av: Annika Rådlund
Illustration: Getty Images
Illustration: Getty Images
3 Nov 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"
-
Gothia Towers firar 100-årig mötesplats
Nu besöker 2 miljoner människor Svenska Mässan Gothia Towers varje år
-
Recept: Pastasallad puttanesca med örtostcrème
Matig pastasallad med somriga smaker
-
Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria
Kocken Tal Borenshtein står bakom matkonceptet
-
Första uttagningen till Årets kock 2023 är klar
Dessa kockar går vidare i tävlingen:
-
Stockholms Bryggeridag arrangeras 27 maj
Stockholms Bryggeridag är en ny mässa med öl från hantverksbryggerier