Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tågresandet ökar bland svenskarna

 
Tågresandet ökar bland svenskarnaUndersökningen från Hotels.com ger nya insikter kring svenskarnas tågresande inför sommaren. Det är tydligt att tågresandet är på frammarsch bland svenska resenärer. Enligt en undersökning från Hotels.com är mer än en tredjedel av svenskarna (36 %) mer intresserade av att resa med tåg nu än för ett år sedan. 

Den nya undersökningen från Hotels.com ger nya insikter kring svenskarnas tågresande inför sommaren. Tågresande har blivit en lockelse som attraherar många resenärer, oavsett om man föredrar charmen med en långdistansresa eller vill nyttja fördelarna med att tågluffa.

De främsta anledningarna till denna förändring är att det är bättre för miljön (20 %), följt av de ekonomiska fördelarna (16 %) och att det gör resandet till en upplevelse i sig (15 %). En av tio säger också att de får se fler platser än de annars skulle ha gjort.

Hotels.com har listat hotell som ligger nära några av Europas främsta järnvägsknutpunkter så att det blir lätt att hitta övernattningsställen för de tågresenärer som behöver det.Av: Annika Rådlund Källa: Hotels.com
Foto: Getty Images

Taggar

Miljö Hotell Nyheter