Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Swim in- swim out på ESS tolfte destination

 
Swim in- swim out på ESS tolfte destinationESS planerar att renovera Hjortviken, bygga fler rum, padelbanor, restauranger och en Pool Club. ESS tolfte destination ligger i Hjortviken utanför Göteborg, närmare bestämt i Hindås.
–Att vi får möjligheten att nu välkomna ett hotell med så mycket historia känns som en dröm. Hindås har historiskt varit ett ställe dit Göteborgarna åkt för vintersport och rekreation. En naturskön plats, säger Jonas Stenberg, VD ESS Group.


ESS Group kliver under våren in som ägare av Hjortviken men är än så länge lite sparsamma i vad man väljer att avslöja om framtiden. Att det blir fler rum, plats för padel och en riktigt vass Pool Club står i alla fall klart.

Hotellet ligger i skogen vid en sjö bara 20 min från Göteborg och 8 min från Landvetter.

- Det är något vi gick igång på. Med vår ambition att skapa platser och miljöer som människor vill återkomma till och må riktigt bra på så vill vi med Hjortviken gå all-in. Den här platsen förtjänar mer av allt – upplevelser, pooler, mat, möten, dryck, sport, musik och givetvis natur. Därför är det extra roligt att få berätta om den här stora investeringen samtidigt som vi också planerar för att kunna välkomna upp emot 150 nya medarbetare. 

Hjortviken kommer att genomgå en omfattande renovering och få ESS signum när det gäller inredningen och något de tror kommer att utmärka sig extra mycket är den planerade Pool Cluben. Det planeras också för flertalet restauranger, padelbanor och utökat antal rum. 
Genomförandet av detta planeras att ske under 2022 och 2023 och den nya destinationen beräknas stå färdig under våren 2024. 

Här planeras det också för att skapa, för ESS Group, helt nya typer av upplevelser utformade efter just närheten till sjö och skog. Det pratas bland annat om swim-in swim-out.

-Hotellet kommer bli ännu vackrare och en plats som vi hoppas ska få såväl alla i Sverige men också gäster från övriga världen att vilja besöka. En plats med så mycket innehåll så nära naturen är något vi längtat efter, vi tror att folk kommer söka sig utanför städerna för att arbeta, träffas och njuta. Varför inte mötas för frukost vid sjön istället för på Avenyn och kanske gör en tur i skogen dig mer sugen på en drink vid poolen istället för att trängas på en uteservering? Vi tror på kontraster och Hjortviken kommer definitivt fylla det tomrummet. Att äntligen få göra en riktig country club med allt det där sköna vi gillar.

Fler aktiviteter tror han gör att gästerna kommer att vilja stanna längre.

- Storleken på den här satsningen gör att vi nu utformar en destination där vi tror att man behöver stanna mer än ett dygn för att uppleva hela resorten, säger Jonas Stenberg.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: ESS

Taggar

Bygg Hotell Nyheter