Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Bygger nytt resorthotell vid Falsterbo Strandbad

 
 • Petter Stordalen kommer att öppna ett Nordic Choice Hotel vid Falsterbo Strandbad.

  Petter Stordalen kommer att öppna ett Nordic Choice Hotel vid Falsterbo Strandbad.

 • Hotellet kommer att ha ungefär 153 hotellrum, SPA och mötesytor - precis vid stranden.

  Hotellet kommer att ha ungefär 153 hotellrum, SPA och mötesytor - precis vid stranden.

 • Existerande byggnad blir en del av det nya hotellet och en ny byggnad kommer att uppföras.

  Existerande byggnad blir en del av det nya hotellet och en ny byggnad kommer att uppföras.

 • Vellinge kommun har beslutat att tilldela markanvisningen till fastighetsägaren Skanör Falsterbo Strandbad AB och hotelloperatören Nordic Choice Hotels.

  Vellinge kommun har beslutat att tilldela markanvisningen till fastighetsägaren Skanör Falsterbo Strandbad AB och hotelloperatören Nordic Choice Hotels.

 • Platsen för det nya hotellet är i anslutning till Falsterbo Strandbad.

  Platsen för det nya hotellet är i anslutning till Falsterbo Strandbad.

Föregående
Nästa
 
Tillsammans med fastighetsägaren Skanör Falsterbo Strandbad AB har Nordic Choice Hotels vunnit Vellinge kommuns markanvisning för byggandet av ett hotell, SPA och en mötesanläggning på klassiska Falsterbo Strandbad. 

De cirka 153 hotellrummen, SPA och mötesytorna flörtar med platsens 100-åriga historia som badort och har siktet inställt på att bli en mötesplats för både boende i Falsterbo och internationella besökare som söker en upplevelse i absoluta toppklass.

Målet är att Falsterbo åter ska få internationell uppmärksamhet som en av norra Europas absoluta toppdestinationer. Med en över 100-åriga historia som en vallfärdsort för besökare som uppskattar havet, naturen och ro för själen så går nu platsen in i en period av förädling. Vellinge kommun utlyste under 2021 en markanvisningstävling för platsen. Efter en gedigen process har kommunen nu beslutat att tilldela markanvisningen till fastighetsägaren Skanör Falsterbo Strandbad AB och hotelloperatören Nordic Choice Hotels.

- Under 1900-talet var det här platsen där kungligheter, jetset och internationella kändisar som Beatles sökte lugn och ro. Nu är det dags att väcka den här anrika badorten igen och ge den tillbaka sin forna glans. Vi vet att det här är en plats som har en särskild plats i hjärtat hos många, inte minst de som bor i Falsterbo, och det är därför med stor ödmjukhet som vi nu gläder oss åt att med respekt för platsen, den unika miljön skapa en destination i absoluta internationell toppklass, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen.

Platsen för det nya hotellet är i anslutning till Falsterbo Strandbad. Existerande byggnad blir en del av det nya hotellet och kommer vara hjärtat för mat, SPA och möten. En ny byggnad uppförs med en arkitektur som möter omgivningen med respekt för naturen, historien och den unika miljön.

- Vi är stolta, ödmjuka och väldigt glada över vinsten och möjligheten till att få utveckla ett efterlängtat hotell som på ett naturligt sätt möter den vackra och unika platsen. Vi som står bakom projektet har alla en stark koppling till orten. Utifrån vår kännedom om platsen och vårt långsiktiga engagemang kan vi bevara viktiga värden och bygga den destination som orten förtjänar att erbjuda, säger Daniel Krook, en av initiativtagarna till projektet och del av ägarkonstellationen av den planerade fastigheten.

Projektet går nu in i en fas där en detaljplan ska tas fram tillsammans med Vellinge kommun. Ambitionen är byggstart av hotellet inom 5-6 år.

Falsterbo Strandbad blir en del av Nordic Choice Hotels portfölj av fristående hotell Nordic Hotels & Resorts. Bland systerhotellen finns Villa Copenhagen, Yasuragi, The Thief och Copperhill Mountain Lodge.

Fakta
Antal hotellrum: c:a 153 rum.

SPA: Hjärtat i SPA-upplevelsen är Skogsbadet. Uppe bland tallarna finns bad, bastu och gym. På området finns också behandlingsrum och pool.

Restaurang: I befintlig byggnads entréplan finns hotellets restaurang. Här serveras prestigelös, vällagad mat, tillverkad av de bästa lokala och hållbara råvarorna.

Takterrass: Högst upp vänd mot havet erbjuds en takterrass med utsikt över sanddyner och havet. Platsen används för yogaklasser på morgonen lunch på dagen och bar på kvällen.

Möten:
Fokus på "bleisure" där business och leisure kombineras i en avkopplande naturmiljö där familjemiddagar blandas med kreativa arbetsmöten.

Arkitekt: Arkitekterna Krook & Tjäder

Fastighetsägare: Skanör Falsterbo Strandbad AB (Daniel Krook, Nicholas Hörlin och Wilhelm Alwén)

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Nordic Choice Hotels
Porträttbild: Kate Gabor