Succé för smidig bemanning via appen Gigleer
28 Okt 2022
Då pandemin orsakade stora förändringar för hotell och restauranger runt om i Sverige och många heltidsanställda fick lämna sina arbetsplatser så har ingen undgått den brist på personal som nu råder inom hotell-och restaurangbranschen.
– Gigleer är framtiden, och de flesta av våra kunder lider extrem personalbrist vilket vi på Martin & Servera nu ser möjligheten att kunna hjälpa våra kunder med i form av ett nytt innovativt verktyg, säger Johan Granlund chef på restaurangtjänster.
Grossistföretaget Martin & Servera har följt Gigleer från lanseringsdagen då man såg behovet hos sina kunder och de gillar att appen öppnar upp för flexibla lösningar när det gäller personal.
–Med Gigleer så har våra kunder möjligheten att söka personal för ett eller fler tillfällen, det kan vara ett kort inhopp, vikariat eller helt enkelt att man söker nytt folk som man ger chansen att provjobba på schyssta villkor och på ett enkelt och smidigt sätt, det tror jag är jätteviktigt för arbetstagarna men även arbetsgivarna idag, fortsätter Johan Granlund.
Gigleer redan börjat rikta sin tjänst mot andra servicebranscher där det stora antalet av restaurangpersonal fick lämna under pandemin återfinns, där menar de att de möter ett motstånd från bemanningsföretagen som haft monopol under många år.
–Vi kunde inte tro att expansionen skulle gå så här fort som den gjort, under sommaren var vi den fjärde mest nerladdade appen både i App Store och Google Play inom näringsliv och då såg vi genast behovet att bygga broar mellan de olika servicebranscherna för att attrahera mer personal till hotell- och restaurang, säger Marcus Boström grundare av Gigleer.
Han förklarar att många av de som drabbades av uppsägningar under pandemin har numera anställning främst inom servicesektorn som butiker, lager och logistik, och många av dem vill arbeta extra då man saknar pulsen från restaurang.
–Nu påverkas vi även av andra faktorer som inflationen och väntande lågkonjunktur som resulterar att många har behov av att arbeta extra då allt blir mycket dyrare.
Redan under Q4 beräknar Gigleer att lansera i Norge men har större visioner än så, siktet är inställt på utvalda länder i Europa och vidare mot Nordamerika under 2023 där man redan har inledande kontakt med världens största inköpsorganisation inom HoReCa.
–Behovet av vårat tjänster kommer bara att växa, säger Marcus Boström grundare av Gigleer.
28 Okt 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Grand Hôtel Stockholm framröstad som norra Europas bästa hotell
"Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet"
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"