Drinkrecept: Tre Halloween - cocktails
27 Okt 2022

De flesta förknippar Halloween med USA och amerikanska traditioner såsom “trick or treat”, otäcka masker, pumpor och maskerader. Men högtiden härstammar egentligen från Irland, cirka 2000 år tillbaka i tiden. Ursprunget till firandet kommer från den keltiska helgen Samhain då de dödas själar ansågs återvända till jorden. Människorna tiggde mat och dryck till festen, bar masker för att hedra de döda och satte ut ljusprydda pumpor för att mota bort ondskan.
Idag är Halloween en kommersiell högtid och firas även i Sverige sedan många år tillbaka. Låt dig inspireras av ursprungslandet Irland och skåla i läskigt goda och färgglada drinkar som dessutom är väldigt vackra att bjuda på i höstmörkret.
Så gör du färgglada Halloween-cocktails från ursprungslandet
Tullamore Pumpkin Sour
5cl Tullamore D.E.W.
2cl Citronjuice
2cl Sockerlag
2cl Pumpajuice
Gör så här: Häll upp alla ingredienser i en shaker med is. Skaka och häll upp i ett champagne-glas med is. Garnera gärna med tex. en kvist rosmarin.
D.E.W. Beet Manhattan
5cl Tullamore D.E.W.
0,5cl Rödbets-sockerlag*
2 dash Angostura Bitters
Gör så här: Häll i alla ingredienser i ett rörglas med is. Servera i ett cocktail-glas utan is. Garnera med tex ett blad från ros-stjälk, en skiva torkad rödbeta eller ett körsbär.
*Koka upp rödbetor. Mosa rödbetorna i vattnet för att dra ut så mycket färg som möjligt. Sila av det rödbetsvattnet och blanda med lika delar socker, dvs 1 dl vatten till 1 dl socker. Rödbetsmodet går att använda till bakning eller matlagning.
Tully Dark Hall
5cl Tullamore D.E.W.
5cl Äppeljuice
5cl Rödbetsjuice
Gör så här: Häll ingredienserna i ett drink-glas med is. Rör om lätt och servera. Garneras med torkat äpple eller snyggt höstlöv.
27 Okt 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.