Stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine
19 Okt 2018
![Stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine](/stjarnkockar-staar-for-menyn-paa-sthlm-food-wine-127393/nyhet-files/kockarnas%20krog%20allt%20om%20mat%20kockarna%20nw.jpg)
Sthlm Food & Wine, som arrangeras på Stockholmsmässan 9-11 november, är Nordens största mat- och dryckesevent.
I år tas Kockarnas Krog över av några av Sveriges absoluta stjärnkockar - Paul Svensson, Malin Söderström, Petter Nilsson, Pontus Frithiof och Fredrik Eriksson. De är alla kreativa chefer för var sin museirestaurang och kommer att komponera en rätt var till den unika Kockarnas Krog-menyn.
Kockarnas Krog erbjuder en exklusiv upplevelse i form av en pop up-restaurang som bara kan besökas under Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan 9-11 november. Bokningar görs lättast via Bookatable.
Malin Söderström, en av kockarna som sprider stjärnglans över Kockaras Krog, står bakom Moderna Museets restaurang och tilldelades nyligen en utmärkelse av White Guide för sin ”långtida betydelsefulla gastronomiska gärning”.
Har du varit med på Kockarnas krog tidigare?
– Ja en gång för flera år sedan. Det var kul att träffa gäster som kanske inte vanligtvis besöker oss, och jag minns att den gemensamma nämnaren var att alla var otroligt matintresserade.
Vad kommer du att bjuda på?
– En ljummen sallad med rostad rosenkål, stekt ostronskivling och friterad tofu från Vallentuna. Det som gör den extra god är en chillidressing med lite sting. Det är en rätt som går i linje med vad vi vanligtvis bjuder på här på Moderna Museet; vi alltid jobbar efter säsong och mycket med lokal- och svenskproducerade råvaror.
Är Sthlm Food & Wine ett bra skyltfönster för er?
– Absolut! Det vore kul om det kommer gäster som inte besökt oss tidigare och som tänker ”dit vill jag gå”.
Varför tror du så många museer har stjärnkockar som driver deras restauranger?
– Jag tycker inte att det är så konstigt eftersom Sverige under en lång tid har genomgått en slags matrevolution, med allt mer medvetna och intresserade konsumenter. Och museibesökare är kanske lite extra vetgiriga och pålästa. Alla olika aspekter av ett museibesök bidrar såklart till helhetsupplevelsen. Men visst, Sverige ligger nog lite i framkant vad gäller museirestauranger.
Här är alla deltagande kockar på Kockarnas Krog:
Fredrik Eriksson, Nationalmuseum, som är teamleder för Kockarnas Krog
Petter Nilsson, Spritmuseum
Paul Svensson & Elvira Lindqvist, Fotografiska
Malin Söderström, Moderna Museet
Pontus Frithiof & Alexander Genberg, Tekniska Museet
Sthlm Food & Wine
Sthlm Food & Wine är Nordens största mat- och dryckesevent. Här finns många av Sveriges mest framstående kockar och matprofiler på plats och det erbjuds spännande provsmakningar av mat, vin och annan dryck.
Sthlm Food & Wine äger rum 9-11 november på Stockholmsmässan. Parallellt med Sthlm Food & Wine går Allt för hälsan
www.sthlmfoodandwine.se
Av: Annika Rådlund Källa: Stockholmsmässan
19 Okt 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
![](https://boa.docu.info/dyn/eip/edit/staticpage/00/14/73/hr.jpg)
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
O’Learys öppnar restaurang i nybyggda Racehall Stockholm
Gokartbana, restaurang och möjligheter för konferens och event
-
Gastronomiska upplevelser viktigast för svenska turister
"Det är i linje med en trend vi sett"
-
Bicky Chakraborty väljs in i Swedish Tennis Hall of Fame
"Det är en stor ära för vår familj"
-
Liseberg bygger upp Oceana igen
Så ser planerna ut för återuppbyggnaden av Oceana:
-
Astrid Lindgrens Vimmerby köper Oxgården
"Nu är det dags för någon annan att ta över"
-
Idag byter arenan namn till Strawberry Arena
"Det är just därför vi ser vårt samarbete med arenan som en perfekt match"
-
Starkt bokningsläge på Sveriges campingplatser
"I början av säsongen var jag lite orolig men nu har det vänt"