Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Smakshare en ny plattform för att samla recept

 
Smakshare en ny plattform för att samla receptI appen SmakShare kan matälskare samla alla sina recept vilket gör det lättare att hitta och laga veckans måltider. Det unika är att man kan välja mellan att spara recept privat eller dela recept med vänner i appen och dessutom få inspiration från matkreatörer. 

Grundaren Stina Wernersson kom på affärsidén under en löptur och sprang direkt hem för att berätta för sin stora matinspiration – sin mamma. Nu lanseras appen brett på alla plattformar.

Matintresset har alltid varit närvarande under grundaren Stinas Wernersson uppväxt och efter mycket frustration över att inte hitta tillbaka till sina recept skapades idén om att starta en receptapp. Stina hade ett jobb som Annie Lööfs pressekreterare men valde då att säga upp sig för att byta politik mot mat. Höga matpriser gör att fler söker sig till att laga mer mat hemma, här kan SmakShare underlätta för användarna att laga mat på hemmaplan med goda och enkla recept.

– Jag gillar att laga mat men var så trött på att leta efter mina recept som var utspridda lite över allt. SmakShare är helt oberoende vilket gör att du kan samla alla dina recept hos oss. Vårt fokus handlar bara om att göra det enklare för våra användare att laga precis den mat de önskar. Hos oss kan man hitta recept för olika tillfällen, både till fest och vardag, eller när man vill ta vara på de ingredienser man har i kylskåpet, säger Stina Wernersson.

Ambitionen för Stina var att tillsammans med sin mamma Mari-Louise ”Millis” Wernersson sprida matglädje och underlätta för samtliga matälskare att samla sina favoritrecept på en och samma plats. Förutom att spara sina egna recept kan användarna även hitta ny matinspiration och där finns bland annat Stinas mamma Millis. Allt började i Millis kök och nu är hon en viral TikTok mamma.


– Innan Stina flyttade hemifrån såg jag till att hjälpa henne fota av recept från min receptsamling. Jag ville ju att hon skulle äta bra mat i hennes nya universitetsstad. Men utmaningen för henne var ju att hitta tillbaka till recepten, det blev mycket scrollande bland alla receptbilder. Nu hoppas jag att SmakShare kan hjälpa fler utflugna barn att få med sig recept hemifrån på ett mycket bättre sätt eftersom det är så enkelt att lägga in recept i appen, säger Mari-Louise ”Millis” Wernersson.

Målgruppen för Smakshares alla som gillar att laga mat.
Receptappen är gratis och finns tillgänglig på App Store och Google Play.

 

Om appen: I SmakShare receptapp kan du smidigt spara alla dina recept på ett ställe och få matinspiration från vänner och matkreatörer inför veckans middagar.

Namn: Stina Wernersson och Mari-Louise ”Millis” Wernersson.

Relation: Grundare och matkreatör, dotter och mor.

Ålder: Stina, 28 år och Millis, 57 år.

Kommer ifrån: Stina från Falkenberg,

Millis från Öland.

Bor: Stina i Visby och Stockholm,

Millis i Falkenberg.

Taggar

Mat Recept Nyheter