Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Sexuella trakasserier på Operakällaren upprör

 
Sexuella trakasserier på Operakällaren upprör- Ingen som jobbar i besöksnäringen ska känna sig otrygg på sin arbetsplats, säger Malin Ackholt, HRF:s förbundsordförande. Innehållet i artikeln Så sextrakasserar kungakocken unga kvinnor på Operakällaren som publicerades under dagen på ETC.se har upprört många och artikeln har delats flitigt på sociala medier.
- I många fall, såsom i det som vi har läst om idag, får vi inte kännedom om oegentligheter eftersom den utsatta personen helt enkelt inte vågar anmäla eller kontakta facket. Mitt tydliga budskap är att man alltid ska kontakta facket, säger Malin Ackholt på Hotell- och restaurangfacket (HRF).


Hotell- och restaurangfacket (HRF) har idag tagit del av uppgifter i media gällande sexuella trakasserier på Operakällaren i Stockholm
HRF säger att de vet om att det förekommer sexuella trakasserier i besöksnäringen och har länge jobbat med att förhindra dem. HRF har också lyft in frågan om sexuella trakasserier i de pågående kollektivavtalsförhandlingarna.  

- Att ta sig rätten till någon annans kropp är rent ut sagt avskyvärt. Vi har sedan länge jobbat för att göra det vi kan för att förhindra sexuella trakasserier i vår bransch. Ingen som jobbar i besöksnäringen ska känna sig otrygg på sin arbetsplats, säger Malin Ackholt, HRF:s förbundsordförande.

HRF kan agera i de fall där förbundet får kännedom om trakasserier. Det förutsätter att förbundets medlemmar kontaktar HRF eller att förbundet får reda på att allt inte står rätt till. De menar också att om man är utsatt kan man kontakta dem och få hjälp genom hela processen.Av: Annika Rådlund  Foto: 
F Sandin Carlsson