Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Serveringstoppet förlängs

 
Serveringstoppet förlängsFortsatt serveringsförbud efter klockan 20.00 februari ut. Under dagens regeringskonferens meddelades det att förbudet att servera alkohol efter klockan 20.00 förlängs.

Stefan Lövén meddelade idag att förbudet att servera alkohol efter klockan 20.00 förlängs till en början med en vecka, förslaget åker nu ut på remiss och det är tänkt att förbudet ska gälla till 28 februari. Därefter kan det vara möjligt att det ändras till klockan 22.00.

– Det är ett tufft besked för restaurangbranschen, men med hänvisning till pandemin är det här nödvändigt, sa Stefan Löfven.

Folkhälsomyndigheten förklarade också att det kan bli en tredje våg av smittspridningen i landet, där anledningen då kan vara ökade kontakter mellan människor och en ny mer smittsam virusvariant - den så kallade brittiska mutationen.

- Även om vaccineringen nu har kommit igång kommer det att dröja en tid innan vi kan se efffekter på smittspridningen, sa John Carlson som är generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.
Text: Annika Rådlund Foto: Getty Images