Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Premiär för löjromssemla på Clarion Hotel Sign

 
Premiär för löjromssemla på Clarion Hotel SignLöjromssemlan är Hotel Clarion Signs tolkning av bakverket, här har man uteslutit socker och kardemumma. Många tolkar varje år bakverket semla, och i år har även Clarion Hotel Sign gjort det. Den har formen av en semla, men den lämnar sockret och kardemumman och tar istället hjälp av en svensk delikatess, löjrom från Kalix, tillsammans med crème fraîche och dill.

- Alla gillar semla och alla gillar löjrom, därför tyckte jag att det var dags att förena dessa två smaker, varför inte kombinera med ett gott glas champagne? Vi har experimenterat i några månader och jag är mycket nöjd med resultatet, säger David Viklund, Food & Beverage manager på Clarion Hotel Sign.

Tillsammans med hotellets kökschef Tomas Bengtsson och hotellets konditor Harriet Uusimäki har många varianter testats fram tills de äntligen var överens att de hittat hem. Semlan består av ett hembakat briochebröd med Västerbottensost, vispad crème fraîche, dill och det hela toppas med svensk löjrom från Kalix.

-  Vi försökte visserligen få in lite kardemumma men det funkade inte, säger Tomas Bengtsson, kökschef på Clarion Hotel Sign. Råvarorna kommer från specialist grossisten Grönsakshallen Sorunda.

- Vi fick höra om idén och ville självklart vara med på ett hörn. Är det något vi på Sorunda värnar om så är det att lyfta våra duktiga producenter och svenska råvaror som Kalixlöjrom från familjeföretaget Junköfiskarna och Västerbottensost från Burträsk. Att göra nya tolkningar av klassisk mat är oerhört roligt, säger Kenneth Hellberg, Försäljning- och affärsutvecklingschef Grönsakshallen Sorunda

Löjromsemlan hade premiär på Clarion Hotel Signs Restaurang Kitchen & Table Norrmalm i Stockholm den 15 januari och kommer att serveras hela februari 2021.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clarion Hotel Sign