Så går det att maxa 2023-års röda dagar
23 Jan 2023

- Nu lämnar vi ett dåligt år ur semestersynpunkt bakom oss. Från och med 2023 blir det bättre och bättre årligen ett par år framåt, vad gäller placering av röda dagar. Redan 2023 kan vi med lite planering få till ett par bra semesterveckor. Helger som påsk och Kristi himmelsfärd infaller ju alltid på samma veckodagar och är populära tillfällen för utlandsresor, men 2023 är även röda dagar som Första maj och Nationaldagen bra tillfällen att få några extra dagars sammanhängande semester, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.
Hon menar att fler kan också få bättre möjlighet att åka på längre resor.
- Många svenskar hade gärna firat jul och nyår vid en sandstrand men lyckades inte komma iväg. Under 2023 har man en ny chans, och då infaller julens röda dagar dessutom på ett mer fördelaktigt sätt än 2022 för alla arbetstagare, där 3 dagars semesteruttag ger 9 dagars sammanhängande ledighet.
- Både påsken och höstlovet är väldigt populära reseperioder, och är man inte ute i god tid tenderar priserna att skena eftersom alla barnfamiljer vill iväg samtidigt. Sportlovsveckorna är lite billigare eftersom de infaller vid olika tider i olika delar av landet, och även sommaren kan vara en billigare reseperiod om man är lite flexibel och har framförhållning eftersom kundernas resande är mer utspritt över ett par månader, säger Sofia Eddelid.
Så maxar man 2023 års semesterdagar
Påsk: 10 dagar ledigt (ta 4 semesterdagar, 3-6 april eller 11-14 april)
Första maj: 9 dagar ledigt (ta 4 semesterdagar, 2-5 maj)
Kristi himmelsfärd: 4 dagar ledigt (ta 1 semesterdag, 19 maj) eller 9 dagar ledigt (ta 4 semesterdagar, 15-17 + 19 maj)
Nationaldagen: 4 dagar ledigt (ta 1 semesterdagar, 5 juni) eller 9 dagar ledigt (ta 4 semesterdagar, 5 + 7-9 juni)
Midsommar: 9 dagar ledigt (ta 4 semesterdagar, 19-22 juni)
Jul & Nyår: 9 dagar ledigt (ta 3 semesterdagar, 27-29 december) eller 16 dagar ledigt (ta 7 semesterdagar, 27-29 december + 2-5 januari)
23 Jan 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"