Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Max lanserar tre nya burgare och två Lyxshakes

 
Max lanserar tre nya burgare och två LyxshakesGrand Chicken Parmesan, Classic ’68 Cheese och Korean BBQ.
MAX startar det nya året med två helt nya burgare samt en burgare och två shakes som gör tillfälligt återbesök.

I våras lanserade MAX sin största kycklingsatsning någonsin – Grand Chicken-familjen, som fått ett fantastiskt mottagande. Menyn består av tre burgare; Grand Chicken Sandwich, Grand Chicken Buffalo och Grand Chicken BBQ. Nu utökas menyn med ett nytt ostigt tillskott i form av Grand Chicken Parmesan.

- Satsningen vi gjorde med Grand Chicken-menyn var unik i sitt slag. Vi har sett en stor efterfrågan på kycklingprodukter som bara fortsatt öka de senaste åren. Den respons vi fick efter lanseringen av Grand Chicken-familjen var överväldigande. Ett kvitto på att vi tagit fram burgare våra gäster gillar, men vi nöjer oss inte där. Vi vill fortsätta att erbjuda våra besökare fler riktigt goda kycklingalternativ, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.

Bara i Sverige har den totala kyckling-försäljningen ökat med 56 procent från lansering fram till årsskiftet 2022/2023. Innan lanseringen innehöll cirka 20 procent av alla sålda måltider kyckling, efter Grand Chicken-lanseringen är det mer än 30 procent av MAX sålda måltider som innehåller kyckling. 

Det nya tillskottet Grand Chicken Parmesan är en smakrik burgare med frasig svensk kyckling, parmesanflakes som lagrats i tolv månader, emmentalerost, isbergssallad, tomat, sweet onion och aioli. Allt omslutet av ett gyllenrostat sesambröd. Grand Chicken-menyn har växt fram från hundratals testade burgare, där smak och kvalitet har jämförts med varandra. Den stora Chicken Sandwich-trenden i USA är även något som legat till grund för inspiration och utformning av burgarna.

Förutom Grand Chicken Parmesan så lanseras ytterligare en ostig nyhet i form av Classic ’68 Cheese. Det är en klassisk cheeseburgare med svenskt nötkött, cheddarsmältost, senap, sweet onion, ketchup och saltgurka, som omsluts av ett gyllenrostat sesambröd. Burgaren går även att beställas med Plant Beef. 

Dessutom gör Korean BBQ ett efterlängtat tillfälligt återbesök på menyn. Burgaren består av Korean BBQ-sås, färsk koriander, friterade lökringar, krämig cheddarost, krispig isbergssallad, majonnäs, saltgurka och Friscobröd. Den går att beställas med svenskt nötkött, Grilloumi, Plant Beef eller Grand Chicken.

Två nya Lyxshakes gör även besök på menyn; Lyxshake Crispy Apple Pie, med äppelkompott och crispy cookies samt Lyxshake White Chocolate & Raspberry Fudge, varvad med vit choklad, krispiga vita chokladkulor och hallonfudgekulor.Källa och foto: Max