Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ekman Hotels förvärvar Quality Hotell Galaxen

 
  • Quality Hotell Galaxen i Borlänge har förvärvats av Ekman Hotels.

    Quality Hotell Galaxen i Borlänge har förvärvats av Ekman Hotels.

  • Hotell Galaxen är ett franchisehotell inom Nordic Choice Hotels.

    Hotell Galaxen är ett franchisehotell inom Nordic Choice Hotels.

  • Representanter från säljaren Folkets Hus Borlänge Ekonomisk förening samt Ekman Hotels. Från vänster Catrin Lindblad(FH), Ulf Sonesson (FH), Patrik Ekman (Ekman Hotels) samt Pia-lena Andersson (FH)

    Representanter från säljaren Folkets Hus Borlänge Ekonomisk förening samt Ekman Hotels. Från vänster Catrin Lindblad(FH), Ulf Sonesson (FH), Patrik Ekman (Ekman Hotels) samt Pia-lena Andersson (FH)

Föregående
Nästa
 
Ekman Hotels fortsätter sin tillväxtresa genom att förvärva Quality Hotel Galaxen som är en av Dalarnas största hotell och konferensanläggningar. Den 30 december slutfördes affären med säljaren Folkets Hus Borlänge ekonomisk förening.

– Hotell Galaxen är precis vad vi letar efter. Jag fick otroligt goda känslor för anläggningen redan 2019 när jag var här första gången och möjligheterna för hotellet och utvecklingen av området är fantastiska. Det är stora fina lokaler och potentialen att återigen bli en betydande aktör för hotell, konferens och nöjeslivet i Dalarna är stor, säger Patrik Ekman, VD Ekman Hotels

Hotellet som har 127 rum, relaxavdelning samt är en av Dalarnas största konferens & nöjesanläggning ligger mitt i centrala Borlänge. Lokalerna är ca 7000 kvadratmeter och efter pandemin har man fortsatt satsa på paket och underhållning.

– Vi har lagt stor vikt att hitta rätt köpare och när Ekman dök upp så kändes det rätt. Det viktigaste för oss är att det blir bra för Borlänge och Dalarna i framtiden och vi tror att Ekman är rätt person att utveckla anläggningen vidare, säger Ulf Sonesson, ordförande för Folkets Hus Borlänge ekonomisk förening.

Ekman Hotels utvecklar gärna det lokala på sina hotell och agerar utifrån anläggningens möjligheter. 

- Galaxen får en stark och energisk ägare med stor vilja att ta verksamheten till nya nivåer, det känns oerhört spännande och jag ser verkligen fram emot att få följa med på resan vi ska göra med anläggningen säger Carola Parling, Hotellchef.

Hotell Galaxen är ett franchisehotell inom kedjan Nordic Choice Hotels.


Ekman Hotels som etablerades 2018 består sedan tidigare av:


Hotell Alfred Nobel, Karlskoga
Hotell Charlottenberg
Hotell Heden, Göteborg
Hotell Stadsparken, Helsingborg
Hotell Årjäng
Kristinehamn Conference Centre
Stadshotellet i Kristinehamn City Hotel
Krongården Vandrarhem

Av: Annika  Rådlund Källa och foto: Ekman Invest
www.ekmaninvest.se

Taggar

Hotell Nyheter