Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Så kommer vi att resa 2023

 
Så kommer vi att resa 2023Hälsoresor spås få ett uppsving under 2023.  För resebranschen har det gångna året varit händelserikt och många undrar förstås hur det kommande året kommer att se ut. Här har Club Med förutspått resetrenderna inför 2023. Bland annat tror de att kryssningar gör en återkomst och wellnes-resor kommer fortsätta växa.

Under året har resebranschen återhämtat sig alltmer efter pandemin som slog hårt på många researrangörer. Lusten för att resa har tilltagit rejält hos svenskarna på senare tid och för Club Med har bokningarna börjat strömma in alltmer. Det nya året kommer med stor sannolikhet att bjuda på ännu fler ressugna svenskar och det finns en del trender att hålla sina ögon på.

– Det känns fantastiskt att kunna säga att resebranschen nu börjat återhämta sig ordentligt efter några tuffa år. Vi blickar framåt med positivitet och ser verkligen fram emot vad 2023 har att erbjuda. Trots att det fortfarande råder osäkerheter i världen med bland annat höga priser tror vi att svenskarnas ressug inte kommer avta,  säger Richard DeVilla, Marknadschef på Club Med.


Club Med förutspår tre resetrender för 2023:

Välmående är av högsta prioritet

Efter en tuff period har allt fler insett att ens egna välmående är det absolut viktigaste att prioritera och ta hand om. Därför tror vi starkt på att en trend vi kommer se mycket av är så-kallade ”wellness-resor”. Vi tror att allt fler kommer välja att åka till platser där man kan koppla bort och koppla av. Kanske testar fler att åka på en renodlad yoga-resa för att ta hand om sitt inre. Eller så väljer folk att åka på träningsresor där fokus är god och bra mat och mycket aktiviteter.

 

Kryssningarna är tillbaka

Charterresor i all ära, men år 2023 tror vi att kryssningsresor kommer ta alltmer plats. Kryssningar är ett säkert kort som samtidigt ger dig stora möjligheter att upptäcka flera olika platser på ett bekvämt sätt. Med allt från aktiviteter på kryssningsfartyget och god mat i fartygets olika restauranger, till möjlighet att besöka olika destinationer för dagsutflykter, har kryssningarna något för alla som vill uppleva både komfort, kvalitet och äventyr. Något som många inte vet är att vi på Club Med har många olika kryssningsalternativ med både stora kryssningsfartyg i Karibien och medelhavet och mindre kryssningsfartyg som enkelt kan lägga till på helt andra platser än de du får uppleva med de stora fartygen. Om man vill kombinera med wellnesstrenden finns det även utbud som exempelvis wellnesskryssningar.


Resorna du alltid drömt om
Efter att resandet sattes på paus under en period tror vi att 2023 kommer vara året då fler ser till att den där resan man alltid drömt om blir av. Kanske hade du planerat en lång backpacking-resa, eller en avkopplingsresa på en exklusivt destination som fick ställas in? Nu är det dags att komma i väg. Vår statistik avslöjar bland annat att Maldiverna – en drömdestination för många – är i söktoppen på vår svenska sida. Club Med Kani i Maldiverna stod även för en sjättedel av alla bokningar som svenskarna gjorde med oss under 2022. Vi tror att många svenskar kommer ta tid för längre resor så att de verkligen får uppleva allt de vill på destinationen de länge drömt om.Av: Annika Rådlund Källa: Club Med Foto: Getty Images

Taggar

Hälsa Spa Hotell Nyheter