Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Rekord i antal hotellnätter under H22 City Expo

 
Rekord i antal hotellnätter under H22 City Expo
Färska siffror visar att suget efter hotellrum var stort under stadsmässan H22 City Expo i somras. Både antal sålda hotellrum och intäkter slog rekord under veckorna som expon pågick, enligt statistik från Benchmarking Alliance.


H22 City Expo lockade hotellgästerna till Helsingborg. Under de aktuella veckorna i somras slogs rekord i antal sålda hotellrum i staden med över 45 000 bokade hotellrum. Det betyder en ökning med 12 procent av antalet sålda hotellrum jämfört med det tidigare rekordåret 2019 (40 000 rum). Allt enligt Benchmarking Alliance som kontinuerligt mäter bland annat statistik inom besöksnäringen.

Dessutom ökade logiintäkterna under aktuell period med 70 procent i jämförelse med 2019. Under H22 City Expo låg intäkterna på 63 miljoner kronor jämfört med 37 miljoner kronor 2019. Siffrorna kan delvis förklaras av öppnandet av Scandic Oceanhamnen och Clarion Hotel & Congress Sea U, och att Helsingborg Convention & Event Bureau, tillsammans med H22-organisationen, levererade över 30 nationella och internationella möten till Sea U under expons första 17 dagar.

– Efter två tuffa år med pandemi är det oerhört upplyftande att se ökningen av antal sålda hotellrum och logiintäkter. 409 fler rum gentemot 2019 är en av anledningarna till den positiva utvecklingen och tillsammans med expon har detta varit mycket värdefullt för marknadsföringen av Helsingborg, säger Helena Wennerström, försäljnings- och marknadschef för Näringsliv och Destination.

Helsingborg har bättre siffror att presentera för perioden i jämförelse med andra städer med liknande folkmängd, som Jönköping och Karlstad.

– Det är glädjande att många har besökt och övernattat i Helsingborg under H22 City Expo. Jag tolkar det som att man varit intresserad av att upptäcka flera programpunkter i expons omfattande program. Nu går H22:s resa vidare på flera olika sätt i staden. Och jag menar att det finns anledning för hotellgästerna att återvända till vår stad framöver, säger Soraya Axelsson, projektchef för H22 City Expo.

Fakta:
Mellan 2019 och 2022 ökade antalet hotellrum i Helsingborg med 409 rum enligt följande:


Clarion Hotel Sea U – 250 nya rum
Scandic Oceanhamnen – 184 nya rum
Hotel 1622 – 34 nya rum
Hotell Tornet stängde i december 2020 (59 rum).

Benchmarking Alliance är leverantör av statistik och marknadsundersökningar och levererar bland annat marknadsdata till hotellmarknaden.


Taggar

Hotell Nyheter