Recept: Zeinas vegetariska One-pot-taco-pasta
19 Mar 2021
Den här rätten har ett klimatavtryck på 0,6 kg CO2e/portion.
Ingredienser:
4 portioner
300 g Quorn Färs
300 g pasta farfalle
1 gul lök
1 påse tacokrydda eller 4 msk egenmixad
*400 g krossad tomat
2 msk tomatpuré
150 g riven ost
Cirka 6 dl vatten
Olja till stekning
Salt & peppar
Sallad
Persilja eller koriander
Gör så här:
1. Hacka löken i tärningar och stek i olja. Vänd i färsen och bryn under omrörning. Tillsätttacokrydda, stek lite till och vänd sedan i krossad tomat, tomatpuré och vatten. Krydda med saltoch peppar.
Gör så här:
1. Hacka löken i tärningar och stek i olja. Vänd i färsen och bryn under omrörning. Tillsätttacokrydda, stek lite till och vänd sedan i krossad tomat, tomatpuré och vatten. Krydda med saltoch peppar.
2. Låt såsen putta under lock i cirka 5 min. Häll i pastan och sänk värmen, låt sjuda långsamt underlock tills pastan mjuknar. Om det känns torrt i grytan efter en stund kan du späda med lite mervatten.
3. När pastan har mjuknat vänder du ner den rivna osten.
4. Toppa med finhackad koriander eller persilja och servera med sallad.
Receptet är framtaget av Zeina Mourtada till Louise Edlund Winbladh @hejhejvardag, som vill äta mervegetariskt för planeten och som även ska få maten att funka för en familj med både vuxna och barn.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Quorn
19 Mar 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"