Recept på fräsch Påskkaka med citron
4 Apr 2017
Påskägg och sill i all ära, men en riktigt god och kvargfräsch citronkaka slår det mesta! Testa denna goda och saftiga kaka i påsk.
Det här behövs
Form: 1 1⁄2 liters sockerkaksform
Sockerkakan
100 g Valio Eila® laktosfritt smör
3 ägg
2 1⁄2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg citron
rivet skal av en citron
4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner kvargen. Tillsätt det smälta smöret och citronskalet och rör till en jämn smet. I en separat skål, blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör till en jämn smet. Smöra och bröa en form, grädda i nedre delen av ugnen i cirka 55 minuter. Testa med en sticka, den ska vara torr. Låt vila i 5 minuter och vänd sedan upp kakan på ett fat. Låt svalna.
Glasyr
1⁄2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg citron
2 1⁄2 dl florsocker
Vispa ihop kvarg och florsocker. Ringla över kakan. Fyll hålet i mitten av kakan med marsipan- och chokladägg. Servera!
Av: Annika Rådlund Källa: Valio
4 Apr 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen