Recept: Kocken Filip Poons mexikanska fisktaco samt Margaritas
4 Maj 2021
Sedan många år tillbaka har Cinco de Mayo uppmärksammas på en rad olika sätt runt om i världen. I Vancouver firas dagen med ett årligt skydiving-event, medan firandet i USA innebär livliga fester med mexikanskt tema. Mest förekommande är att blanda Margaritas och njuta av mexikansk mat. Som till exempel en taco-onsdag med krispig fisktaco ackompanjerad med en Mango Margarita.
Filip Poons mexikanska fisktaco
Räcker till: ca 4 portioner Tillagningstid: ca 20 min
Ingredienser:
8 st små tortillas
4 st tärnade avokados
1 kruka koriander
150 g fetaost
Kålsallad:
200 g strimlad rödkål
2 st lime
2 msk olivolja
Chilimajo:
2 dl majonnäs
2 msk chilisås
Picklad rödlök
1 st rödlök
½ dl ättika
12 %½ dl socker
½ dl vatten
Friterad fisk:
500–600 g torsk
1,5 dl mjöl
½ msk salt
1 msk spiskummin
2 ägg
2 dl panko/ströbröd
1 l rapsolja/frityrolja
Så här gör du:
1. Picklad rödlök: Blanda ättika, socker och vatten tills det att sockret löst upp sig. Lägg sedan i tunt skivad rödlök.
2. Chilimajo: Blanda ihop majonnäsen och chilisåsen.
3. Kålsallad: Strimla rödkålen och blanda med limejuice, salt och olivolja.
4. Fritera fisken: Blanda mjöl, salt och spiskummin. Vispa upp ägg och en skvätt vatten i en separat skål och häll upp panko/ströbröd i ytterligare en separat skål. Dela fisken i mindre bitar och panera sedan först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i pankon/ströbrödet. Fritera sedan fisken i olja på 175°c tills de är gyllenbruna.
Servera direkt! Fyll en tortilla med kålsallad, koriander, avokado, friterad fisk, picklad rödlök, smulad fetaost och toppa med chilimajo.
-------------------------------------------------------
Klassisk Margarita
Du behöver:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
Salt
Så här gör du:
1. Mät upp ingredienserna i en shaker och tillsätt is. Skaka drinken kall.
2. Saltkanta ett cocktailglas eller rocksglas.
3. Sila upp, servera!
------------------------------------------------------------
Mango Margarita
Du behöver:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
2 dl fryst mango
Så här gör du:
1. Mixa tequila, Cointreau, limejuice och fryst mango i en blender.
2. Häll upp och servera drinken i ett glas på fot.
3. Garnera med en färsk mangoskiva.
4 Maj 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"