Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Recept: Asian Bao Buns med svamp och Asian Bao Buns med kyckling

 
Recept: Asian Bao Buns med svamp och Asian Bao Buns med kycklingBao Bun med svamp och Bao Bun med kyckling. I början av 2023 lanseras ett helt nytt Santa Maria-koncept där det med tre produkter går att laga buns lika snabbt som tacos. Här delar de med sig av två olika recept på Bao buns, ett med kyckling och ett med svamp.


Santa Maria menar att asiatisk mat är en av de starkaste mattrenderna i världen just nu och i Sverige uppger 50% att de tycker att asiatisk mat är "intressant och i ropet*. Svenskar googlar ”Steamed Bao Buns” mer än någonsin och buns har blivit ett populärt alternativ på trendiga restauranger i Sverige. 

Hemma i det egna köket har det dock hittills uppfattats lite svårt att laga buns, därför gör de nu konceptet Asian Buns lika tillgängligt som tacos.
Med de nya produkterna ska det gå väldigt snabbt att få till en måltid, toppingen kan varieras i oändlighet. Bröden ångas i mikrovågsugn och cookingsåsen smaksätter kyckling eller svamp snabbt.Asian Bao Buns med svamp

Bröden ångas i mikrovågsugn och cookingsås smaksätter svampen på ett kick. Gästerna kan fylla sina buns som de vill. Lite som tacos, fast asiatiskt.

Ingredienser
Antal portioner: 4

700 g champinjoner
1 påse Santa Maria Cooking Sauce Dark Soy & Garlic
smör eller olja till stekning
2 paket Santa Maria Asian Steamed Buns
2 st hjärtbladssalladshuvuden
0,5 st gurka
200 g böngroddar
1 kruka koriander
1 st röd chili
100 g jordnötter, krossade
1 flaska Santa Maria Topping Sauce Sweet Mango & Chili

Gör så här:
Förbered grönsaker och toppings. Sätt fram i separata skålar så att alla runt bordet kan fylla sina bröd med sina egna favoriter. 
Tips är att skiva grönsakerna väldigt tunt! Stek svampen i smör eller olja på hög värme i ca 5 minuter, sänk sedan värmen och tillsätt en påse Cooking Sauce Dark Soy & Garlic. Rör om och stek i ytterligare ca en minut. Ta bröden ur förpackningen och lägg dem på en tallrik, fyra i taget, täck med "mikrolock" och kör på full effekt i 40-60 sekunder. Täck bröden med en kökshandduk för att hålla dem varma fram till servering. Fyll brödet med tillbehören, avsluta med krossade jordnötter och toppingsåsen - sedan är det bara att servera.

Asian Bao Buns med kyckling

Härliga Asian Bao Buns med kyckling som lagas snabbt och lätt. Bröden ångas i mikrovågsugn och cookingsås smaksätter kycklingen på ett kick. 

Ingredienser
Antal portioner: 4

500 g kycklingfilé
1 påse Santa Maria Cooking Sauce Dark Soy & Garlic
1 msk matolja

2 förpackningar Asian Steamed Buns
2 st hjärtbladssalladshuvuden
1 bunt rädisor
0,5 st gurka
200 g fryst mango
1 kruka koriander
100 g jordnötter, krossade
1 flaska Santa Maria Topping Sauce Sweet Mango & Chili

Gör så här:
Förbered grönsaker och toppings. Sätt fram i separata skålar så att alla runt bordet kan fylla sina bröd med sina egna favoriter. Tips är att skiva grönsakerna väldigt tunt! Strimla kycklingfiléerna och stek i olja på hög värme ca 2 minuter, eller tills genomstekt, sänk sedan värmen och tillsätt en påse cookingsås. Rör om väl och stek i ytterligare ca en minut. Ta bröden ur förpackningen och lägg dem på en tallrik, fyra i taget, täck med "mikrolock" och kör på full effekt i 40-60 sekunder. Täck bröden med en kökshandduk för att hålla dem varma fram till servering. Fyll brödet med tillbehören, avsluta med krossade jordnötter och toppingsåsen - sedan är det bara att servera.Källa och foto: Santa Maria


Taggar

Vegetariskt Recept