Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Påskdukning med Årets Pelargon

 
  • Vårdukning med en blomma på servetten och ett

    Vårdukning med en blomma på servetten och ett "fågelbo" av kvistar och blommor.

  • Påskdukningstips! Ett

    Påskdukningstips! Ett "fågelbo" av björkkvistar och blommor. Med en stjälk runt ägget så står det stadigare i äggkoppen.

Föregående
Nästa
 
I år går tonerna i lilarosa på Årets Pelargon, något som  inredaren och stylisten Hanna Wendelbo har plockat upp i sin inspirationsdukning.-
 – Jag ville skapa en vårlig känsla som skapade livlig vibe med svartvinbärssaft i glasen som matchar den cericelila tonen i Lavina och inbjuder till festligheter. Att använda pelargoner även som snittblomma är väldigt tacksamt och något jag gärna vill uppmuntra till.


Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon. Pelargonen väljs efter både växtsätt, färg och form på bladen och färgen på blomman. Den sort som blir utsedd till Årets Pelargon presenteras varje år på Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan. Förra året var det Hanna Wendelbo som presenterade vilket sort som valts ut, i år var det Svante Öquist som var presentatör, även han en välkänd profil inom inredning.

Hanna Wendelbo har i år tagit fram en inspirerande dukning där Levina, Årets Pelargon, används. 
 –Pelargonen är bra och hållbar som snittblomma och de korta stjälkarna passar perfekt i exempelvis ett äggskal som blivit en vas och som dekoration på servetterna. Lavinas rosalila ton blir ett kontrastrikt inslag på det dukade bordet i påsk. 

Bilder:
-Välkomna gästerna med en blomkvist på servetten.

-De kala björkkvistarna som Hanna format som ett fågelbo får sällskap av ägg och Lavinablommor.

- En pensé och en blomma från Lavina blir snabbt ett dekorativt inslag på påskbordet. Hanna har virat en stjälk runt ägget så att det står stadigare i äggkoppen. 
Av: Annika Rådlund
Foto: Blomsterfrämjandet/Hanna Wendelbo

Taggar

Påsk Restaurang