Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Restaurang Hantverket utökar rejält

 
Restaurang Hantverket utökar rejältRestaurang Hantverket storsatsar och utökar sin verksamhet genom att förvärva butikslokalen vägg i vägg, samt grannrestaurangen på Sturegatan 19. Därmed kommer Restaurang Hantverket omfatta restaurang, bar, nytt kök, bageri och en helt ny mötesplats för event, catering och privata sällskap.

-Vi har länge velat utöka verksamheten då efterfrågan på att besöka Hantverket bara växer. I samband med nyförvärvet kommer vi att bygga nytt kök, bageri och en ny mötesplats för privata middagar och events i lokalen på Sturegatan 17-19. Det innebär att Hantverket nästan blir ett helt kvarter, säger Torbjörn Blomqvist, ägare av Restaurang Hantverket och Stockholm Meeting Selection.

Nu påbörjas renoveringen och ”Hantverkifieringen” av den nya restaurangen på Sturegatan 19. Under perioden slutet av maj till sista september kommer Restaurang Hantverket flytta upp till hörnet av kvarteret och blir då Hantverket på hörnet, under tiden renoveras köket på Hantverket. Till hösten kommer Hantverket flytta tillbaka till sin riktiga lokal och den nya restauranglokalen på hörnet blir då en fest & eventlokal för privata sällskap och catering.

-Jag ser verkligen fram emot att utveckla vår verksamhet och bygga ett riktigt drömkök, då vi har ett stort tryck och intresse av catering, privata middagar och events. Oavsett om man besöker oss som restauranggäst, bokar en fest eller beställer catering så kommer kärleken till mathantverket att kännas igen i allt vi gör, säger Stefan Ekengren, köksmästare och delägare i Restaurang Hantverket.

Restaurang Hantverket ligger vägg i vägg med mötesplatsen Sturegatan 15 Möten & Event by Hantverket som har fått ny design och inredning som harmoniserar med Hantverkets miljö. Här finns 4 mötesrum samt lobby och lounge för mingel och events.

Restaurang Hantverket öppnade 2016 och har blivit en av Stockholms mest meriterade krogar. Med bland annat utmärkelser från Gulddraken, Årets arbetsplats samt ett flertal andra nomineringar. Tidigare i år tilldelades Stefan Ekengren, Gastronomiska Akademiens guldmedalj för utomordentliga insatser för svensk matkultur.
Om Stockholm Meeting Selection
Stockholm Meeting Selection driver en grupp av unika hotell, restauranger och mötesplatser med en vision om att bjuda världen på livets goda. I gruppen ingår Hesselby Slott, Åkeshofs Slott, Ulfsunda Slott, Skytteholm Hotell & Konferens, Näsby Slott, Rosersbergs Slottshotell, Lejondals Slott, Villa Lovik, Villa Foresta, Bosön, Sturegatan 15 by Hantverket, Restaurang Hantverket, Lilla Slottskrogen, Lilla Stenugnsbageriet & Restaurang Råkoko. Stockholm Meeting Selection ägs av Torbjörn Blomqvist.