Tre enkla påskdrinkar
24 Mar 2024
I den nya drinken Must Flip It används, förutom sockerlag på must, även ett helt ägg (inte bara vitan).Resultatet blir en balanserad sötma ihop med whiskyns mjuka kryddighet och hint av honung och vanilj.
Till avec kan sockerlagen användas i kaffedrinken Must Try, en lika delar len som generös smak toppad med grädde och kryddad med påsknostalgi. Kassikern Old Fashioned kan ge drinken en oväntad twist till påsk.
– Den gamla trotjänaren påskmusten kokas snabbt till en sockerlag vars smak väcker minnen och förhöjer noterna i whiskyn. Här är tre riktigt goda drinkar att njuta av i påsk, som garanterat kommer att imponera på gästerna.” säger Rasmus Borgström, Nordic Brand Manager på The Famous Grouse.
Sockerlag på påskmust
Ingredienser:1 l Påskmust (ej sockerfri)Gör så här:Häll i 1 liter påskmust i en kastrull. Koka på medeltemperatur tills musten har konsistensen av sirap (av 1 liter must blir det ca 1 dl sockerlag). Låt svalna.
Drinken Must Flip It
Krämig med balanserad sötma, i hop med whiskyns mjuka kryddighet och honung och vanilj.
Ingredienser
4 cl The Famous Grouse2 cl Sockerlag av påskmust1 Helt äggBitters efter smakRiven muskot till garnering
Gör så här:Mixa whisky, bitters, ett helt ägg och sockerlag i en isfylld shaker, häll upp i glaset. Garnera skumkronan med riven muskot. Servera!
---------------------------------------------------------
Drinken Must Try
En kaffedrink på whisky kryddad med påsknostalgi.
Ingredienser:
3 cl The Famous Grouse2 cl Kaffelikör (kan bytas mot en skvätt svart kallt kaffe med socker)4 cl Sockerlag av påskmust
Toppa med lättvispad gräddeKaffebönor till garnering
Gör så här:
Vispa grädde lätt. Mixa whisky, likör och sockerlag i en shaker, häll upp i ett kallt glas. Toppa med grädde. Garnera med kaffebönor.
-----------------------------------------------------------------
The Must Old Fashioned
En cocktail där den kryddiga sötman från påskmusten ger klassikern Old Fashioned en spännande tvist.
Ingredienser:
5 cl The Famous Grouse
1,5 cl Sockerlag av påskmust
Bitters efter smak
Apelsinzest till garnering
Gör så här:
Häll whisky, bitters och sockerlag i ett isfyllt glas, blanda varsamt med barsked.
Garnera med apelsinzest.
24 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok