Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Måns Zelmerlöw lanserar monastrell på BIB

 
Måns Zelmerlöw lanserar monastrell på BIBHola MZ Mi Corazón är Måns Zelmerlöws senaste lansering.  Artisten och vinentusiasten Måns Zelmerlöw tar ännu ett steg in i vinvärlden med lanseringen av sitt senaste vin, Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw. Detta  röda vin i bag-in-box-format är resultatet av samarbetet mellan honom och vinmakaren Joan Solér. Vinet kommer från det mycket omskrivna vinområdet Jumilla i sydöstra Spanien. 

Druvan monastrell, även känd som mataró i Katalonien, har sitt ursprung i Spanien och har blivit synonymt med kraftfulla och smakrika viner som ofta beskrivs ha en distinkt och karaktäristisk smakprofil. Dess unika egenskaper inkluderar en robust struktur, fylliga smaker av mörka bär såsom björnbär, mörka körsbär och plommon, samt subtila toner av peppar och choklad.

Med stort engagemang och dedikation har Måns varit med och tagit fram Hola MZ Mi Corazón.
–Mi corazón betyder Mitt hjärta och det låter så fint och vackert.  Det är lite tillägnat min farsa, han lyssnade mycket på spansk musik och det var mycket corazón  - det var härligt!

För att ta fram ett monastrell som föll honom bäst i smaken så berättar han att han reste till Sitges, norr om Barcelona, för att göra blindprovningar.
–Målet var att ta fram ett vin måste kosta mindre än vad det smakar. Jag tycker att vi lyckades hitta något som känns mer moget och har fin syra med fina tanniner.  För mig var det solklart att det skulle bli den här, jag ville inte ha ett för strävt eller "tanninit" vin.

På frågan vilka rätter som matchar bäst till vinet svarar han så här:– Jag åt en Capricciosa och det passade perfekt till det. Det är ett allaround vin som passar bra till pasta och skinka - och till en grillkväll.

Vinåret 2022 i Spanien var präglat av utmanande väderförhållanden med en lång, het sommar och torra förhållanden. Trots detta visade skörden, som var cirka två veckor tidigare än normalt, överraskande god kvalitet och avkastning. 

Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw passar till  medelkraftiga och kraftiga rätter, särskilt till rätter av lamm, nöt eller fågel. Serveras helst vid en temperatur mellan 16-18°C där vinet med fördel kan luftas i en karaffen kort stund innan servering för att framhäva dess komplexa smaker. Smakerna kommer fram extra väl om rätterna kompletteras  med syrliga och feta ingredienser samt krämiga tillbehör.

I hans vinserie Hola MZ finns det just nu både rosé, rosécava och cava på Systembolaget. De två tidigare röda vinsläppen är slutsålda och finns inte kvar längre. Han berättar att det även finns planer på att lansera ett vitt vin på box.

–Det är en påbörjad process och jag har provat mig igenom 20 olika men de var både för unga och lite för spretigt, det var inget som höll måttet. Så det blir lite längre fram när vi hittat rätt.

Hola MZ Mi Corazón lanseras den 7 februari 2024 .

Av: Annika Rådlund