Måns Zelmerlöw lanserar monastrell på BIB
7 Feb 2024
Druvan monastrell, även känd som mataró i Katalonien, har sitt ursprung i Spanien och har blivit synonymt med kraftfulla och smakrika viner som ofta beskrivs ha en distinkt och karaktäristisk smakprofil. Dess unika egenskaper inkluderar en robust struktur, fylliga smaker av mörka bär såsom björnbär, mörka körsbär och plommon, samt subtila toner av peppar och choklad.
Med stort engagemang och dedikation har Måns varit med och tagit fram Hola MZ Mi Corazón.
–Mi corazón betyder Mitt hjärta och det låter så fint och vackert. Det är lite tillägnat min farsa, han lyssnade mycket på spansk musik och det var mycket corazón - det var härligt!
För att ta fram ett monastrell som föll honom bäst i smaken så berättar han att han reste till Sitges, norr om Barcelona, för att göra blindprovningar.
–Målet var att ta fram ett vin måste kosta mindre än vad det smakar. Jag tycker att vi lyckades hitta något som känns mer moget och har fin syra med fina tanniner. För mig var det solklart att det skulle bli den här, jag ville inte ha ett för strävt eller "tanninit" vin.
På frågan vilka rätter som matchar bäst till vinet svarar han så här:– Jag åt en Capricciosa och det passade perfekt till det. Det är ett allaround vin som passar bra till pasta och skinka - och till en grillkväll.
Vinåret 2022 i Spanien var präglat av utmanande väderförhållanden med en lång, het sommar och torra förhållanden. Trots detta visade skörden, som var cirka två veckor tidigare än normalt, överraskande god kvalitet och avkastning.
Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw passar till medelkraftiga och kraftiga rätter, särskilt till rätter av lamm, nöt eller fågel. Serveras helst vid en temperatur mellan 16-18°C där vinet med fördel kan luftas i en karaffen kort stund innan servering för att framhäva dess komplexa smaker. Smakerna kommer fram extra väl om rätterna kompletteras med syrliga och feta ingredienser samt krämiga tillbehör.
I hans vinserie Hola MZ finns det just nu både rosé, rosécava och cava på Systembolaget. De två tidigare röda vinsläppen är slutsålda och finns inte kvar längre. Han berättar att det även finns planer på att lansera ett vitt vin på box.
–Det är en påbörjad process och jag har provat mig igenom 20 olika men de var både för unga och lite för spretigt, det var inget som höll måttet. Så det blir lite längre fram när vi hittat rätt.
Hola MZ Mi Corazón lanseras den 7 februari 2024 .
Av: Annika Rådlund
På frågan vilka rätter som matchar bäst till vinet svarar han så här:– Jag åt en Capricciosa och det passade perfekt till det. Det är ett allaround vin som passar bra till pasta och skinka - och till en grillkväll.
Vinåret 2022 i Spanien var präglat av utmanande väderförhållanden med en lång, het sommar och torra förhållanden. Trots detta visade skörden, som var cirka två veckor tidigare än normalt, överraskande god kvalitet och avkastning.
Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw passar till medelkraftiga och kraftiga rätter, särskilt till rätter av lamm, nöt eller fågel. Serveras helst vid en temperatur mellan 16-18°C där vinet med fördel kan luftas i en karaffen kort stund innan servering för att framhäva dess komplexa smaker. Smakerna kommer fram extra väl om rätterna kompletteras med syrliga och feta ingredienser samt krämiga tillbehör.
I hans vinserie Hola MZ finns det just nu både rosé, rosécava och cava på Systembolaget. De två tidigare röda vinsläppen är slutsålda och finns inte kvar längre. Han berättar att det även finns planer på att lansera ett vitt vin på box.
–Det är en påbörjad process och jag har provat mig igenom 20 olika men de var både för unga och lite för spretigt, det var inget som höll måttet. Så det blir lite längre fram när vi hittat rätt.
Hola MZ Mi Corazón lanseras den 7 februari 2024 .
Av: Annika Rådlund
7 Feb 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning:
-
Människor som bakar mår bättre
Ny rapport visar fördelarna med att baka och vad som är mest populärt
-
Strawberry utökar i Skåne
Fastigheten renoveras nu till sin forna glans