Nytt fjällhotell öppnar i Lofsdalen
6 Dec 2022
Lofsdalens enda hotell hade sedan flera år varit stängt innan de nya ägarna tog över. De har nu gett det nytt liv och gjort det till ett modernt familjehotell med inspiration från sina andra verksamheter, restaurangerna Bleck och Storstugan i Stockholm.
I det alltmer populära Lofsdalen har det flertalet år stängda fjällhotellet öppnat upp med nya ägare och tydligare inriktning. Hotellet har fått sig en rejält ansiktslyftning och ett erbjudande som inspireras av ägarnas andra verksamheter i Stockholm. Hotellet ska vara en mix av de bägge, där matupplevelsen och den avslappnade atmosfären från Bleck blandas med den naturnära friluftskänslan som Storstugan i Nackareservatet associeras med.
Framförallt vill ägarna skapa ett hotell där de själva vill bo när de är i fjällen. Ett hotell fullt av liv och rörelse och där det händer saker även efter liftarna har stängt och skiddagen tagit slut. Med andra ord ett modernt familjehotell som har något för alla, och en hotellrestaurang med en ambitiös mat- och dryckesmeny.
Bakom satsningen står Kalle Schröder och Pål Åsberg, som är ägarna till Restaurang Bleck och Storstugan, och Johanna och Niklas Kleebinder, som kommer från fastighetsbranschen och driver fastighetsprojekt i både Stockholm och Lofsdalen.
- Vi ville skapa en plats vi har saknat i den svenska fjällvärlden. Ett ställe där vi och hela familjen tycker det är kul att vara med avslappnad stämning, god mat, bra musik och massor med saker att göra. Därför blev vi superglada när vi fick möjligheten att ta över fjällhotellet här i Lofsdalen. Här har man fjället in på knuten och är mitt i solen i en sydsluttning med bara några pjäxsteg från liften och skidspåret, säger Kalle Schröder, ägare till Lofsdalens Fjällhotell.
Till sin hjälp har man tagit krögarparet Ebba Lannersten och Marco Cuomo, som även sköter den dagliga driften på hotellet.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Lofsdalens Fjällhotell
6 Dec 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotell och kontor får unik certifiering
NCC:s fastighetsprojekt Hangar 5 får unik BREEAM Outstanding certifiering
-
Tävlade om att skapa bästa Rudbeckiusbakelsen
"Om jag beskriver bakelsen med tre ord skulle det vara söt, mjuk och sommar"
-
World of Volvo startar med bokningar redan nu
"Det här kommer att bli ett väldigt häftigt ställe att arrangera en konferens eller annan typ av mötesupplevelse på"
-
"Nästan fullbokat på sportloven"
Stort intresse hos SkiStar till sportloven: nästintill fullbokat
-
Öppnar ny restaurang på stadsteatern
"Vi känner oss oerhört inspirerade att utveckla den här verksamheten"
-
Nytt specialkaffe från Löfbergs för café och restauranger
"En riktig fullträff som lyfter extra mycket som espresso"
-
Recept: Asian Bao Buns med svamp och Asian Bao Buns med kyckling
Två snabba recept med Santa Maria Asian Buns