Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nytt fjällhotell öppnar i Lofsdalen

 
  • Lofsdalens fjällhotell.

    Lofsdalens fjällhotell.

Föregående
Nästa
 
Efter förra årets smygöppning öppnar Lofsdalens Fjällhotell i Lofsdalens fjällområde för sin första riktiga vintersäsong.

Lofsdalens enda hotell hade sedan flera år varit stängt innan de nya ägarna tog över. De har nu gett det nytt liv och gjort det till ett modernt familjehotell med inspiration från sina andra verksamheter, restaurangerna Bleck och Storstugan i Stockholm.

I det alltmer populära Lofsdalen har det flertalet år stängda fjällhotellet öppnat upp med nya ägare och tydligare inriktning. Hotellet har fått sig en rejält ansiktslyftning och ett erbjudande som inspireras av ägarnas andra verksamheter i Stockholm. Hotellet ska vara en mix av de bägge, där matupplevelsen och den avslappnade atmosfären från Bleck blandas med den naturnära friluftskänslan som Storstugan i Nackareservatet associeras med.

Framförallt vill ägarna skapa ett hotell där de själva vill bo när de är i fjällen. Ett hotell fullt av liv och rörelse och där det händer saker även efter liftarna har stängt och skiddagen tagit slut. Med andra ord ett modernt familjehotell som har något för alla, och en hotellrestaurang med en ambitiös mat- och dryckesmeny.

Bakom satsningen står Kalle Schröder och Pål Åsberg, som är ägarna till Restaurang Bleck och Storstugan, och Johanna och Niklas Kleebinder, som kommer från fastighetsbranschen och driver fastighetsprojekt i både Stockholm och Lofsdalen.

- Vi ville skapa en plats vi har saknat i den svenska fjällvärlden. Ett ställe där vi och hela familjen tycker det är kul att vara med avslappnad stämning, god mat, bra musik och massor med saker att göra. Därför blev vi superglada när vi fick möjligheten att ta över fjällhotellet här i Lofsdalen. Här har man fjället in på knuten och är mitt i solen i en sydsluttning med bara några pjäxsteg från liften och skidspåret, säger Kalle Schröder, ägare till Lofsdalens Fjällhotell.

Till sin hjälp har man tagit krögarparet Ebba Lannersten och Marco Cuomo, som även sköter den dagliga driften på hotellet.

Av: Annika Rådlund  Källa och foto: Lofsdalens Fjällhotell