Melker öppnar ny krog i Uppsala
18 Jan 2018
– När jag såg den fina lokalen kände jag direkt att det var som att komma hem. Och så ska det kännas för alla som kommer hit. Det ska bli en krog och ett vardagsrum som man vill komma tillbaka till många gånger, säger han.
I själva namnet, Heart & Bones, ligger grunden till hur Melker har tänkt sig krogen. Det är ett uttryck för någonting man gör fullt ut.
– Jag har landat efter alla år med många krogar och känner mig trygg. Här ska det inte bli några konstigheter, inget banbrytande eller effektfullt utan bara jag. Jag vill ha en restaurang som jag lägger ner själ och hjärta i. Kanske den sista …
Heart & Bones på Drottninggatan kommer att ha sjuttio matplatser och sextio barplatser.
Maten kan bäst beskrivas som rak, ärlig och utan konstigheter med råvaran i fokus. Det blir främst fisk, skaldjur och grönsaker plus lite kött på menyn.
Restaurangen kan ses som en naturlig fortsättning på pop-up-krogen Bojabäs i Öregrund förra sommaren. En mindre verksamhet i skarp kontrast till Mr Voon i Stockholm med sina stora ytor.
– Jag vill att man ska känna att Heart & Bones är en trevlig krog dit man vill komma tillbaka många gånger. Tänk dig att det är som hemma i vardagsrummet fast du får service, säger Melker Andersson.
Heart & Bones är en del av Miss Voon-gruppen där Melker Andersson och krögaren Jonas Svensson båda är delägare.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: F12
18 Jan 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok