Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Max vann priset "Sveriges bästa varumärkesbyggare"

 
Max vann priset Sveriges bästa varumärkesbyggareMax har tilldelats priset "Små steg mot fred" samt "Årets varumärkesbyggande". Förra veckan tilldelades MAX Burgers FN-föreningen Nacka/Värmdös pris ”Små steg mot fred” och på torsdagkvällen mottog de pris i Sveriges största PR-tävling, Spinn. I kategorin Årets varumärkesbyggande tog MAX hem guld under gårdagens prisutdelning på Berns i Stockholm.

- Vi tilldelar MAX det här priset för deras hållbarhetsarbete. De påbörjade sitt arbete med klimatet långt innan det gav poäng i opinionen, och i år blev de klimatpositiva. Vi ser att MAX har blivit ett klimatföredöme inom en sektor som annars är en svår klimatbelastare, säger Kitty Sahlén, ordförande FN-föreningen Nacka/Värmdö.

Priset delades ut i Nacka Kyrka och på plats för att ta emot det fanns Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef på MAX Burgers.

Torsdag den 22 november hölls den årliga Spinn-galan då Sveriges bästa PR-insatser med huvudfokus på icke-köpta kanaler belönas. MAX var nominerad i tre kategorier: Årets integrerade kampanj, Årets varumärkesbyggare samt Årets kund. MAX plockade hem guld i kategorin Årets varumärkesbyggare för kampanjen Sveriges godaste burgarkedja. 

Motiveringen löd: ”Vilket 50 årskalas! På festmenyn stod bland annat klimatburgare, en helgrön restaurang, en pr-kock och en retrorestaurang. Grattis, säger juryn.”

– Det här är fantastiskt roligt. MAX har fyllt 50 år och vi firade stort i Gällivare och hela Sverige tidigare i år. Men framförallt är vi väldigt glada över att vi får ta emot det här fina och ärofyllda priset för vårt långa och idoga varumärkesarbete utifrån våra kärnvärden. Stort tack till alla som har gjort det möjligt, sade Marita Wengelin, PR-chef på MAX, när hon tillsammans med kollegor och PR-byrån JMW Golin tog emot utmärkelsen.
MAX Burgers är Sveriges äldsta burgarkedja och den enda rikstäckande burgarkedjan som bara använder svenskt nötkött, kyckling och bacon. Målet är att varannan såld måltid under 2022 ska vara något annat än rött kött. Sedan juni 2018 är hela menyn klimatpositiv och varje burgare hjälper till att minska klimathotet. MAX har sedan 2006 delat ut en kvarts miljard kronor till projekt i utvecklingsländer. 2009 bildades stiftelsen Rättvis fördelning som säkerställer att 7-10 procent av den årliga nettovinsten går till behövande människor runtom i världen. Kedjan har 132 restauranger, varav 119 i Sverige och sysselsätter 5 000 medarbetare. MAX omsatte 3,2 miljarder kronor år 2017, varav 3 miljarder i Sverige. Av: Annika Rådlund Källa och foto: Max