Max lanserar nya Red Hot Chicken Nuggets
3 Sep 2023
Max meddelar att deras arbete med smakinnovation handlar bland annat om att hålla koll på trender i omvärlden och därför spanar chefskock Jonas Mårtensson ständigt efter nya spännande smakkombinationer som kan förhöja smakupplevelsen för gästen. Han har fortsatt utforskat den heta trenden, och nu tagit fram kycklingnuggets med en fruktig chilismak från röd jalapeño toppad med cayennepeppar och chiliflakes för extra hetta.
- Äntligen kan vi presentera en liten stark nyhet från Max. Jag har länge velat kombinera den frasiga fylliga munkänslan hos en nugget med hettan från chili. Det finns något nästa magiskt med chilifrukter. De kan förhöja och överraska samtidigt som de helt kan förstöra en måltid. Med våra nya Red Hot Chicken Nuggets har vi jobbat hårt för att hitta rätt balans mellan styrka och ”jag vill ha en till och en till och en…”, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.
Frisco Cheese ’n’ Jalapeño gör samtidit comeback på menyn– en het smakrik burgare med uppiggande skivor av färsk jalapeño, kryddig Creole-sås och trippla lager ost av Emmantaler, Cheddar och fyllig smältost, samt sallad och lök. Den ebjuds i fyra olika varianter: svenskt nötkött, Grilloumi, Plant Beef, Grand Chicken eller Crispy Supreme som är gjord av svenska gula ärtor.
- Burgaren är väldigt smakrik med den kryddiga Creole-såsen tillsammans med världens godaste paprikafrukt – färsk jalapeño. Den toppas med krämigheten från ostarna och jag tycker att balansen vi landade i är perfekt avvägd och dessutom gifter sig smakerna perfekt med vårt Frisco-bröd säger Jonas Mårtensson.
Nyheterna finns på samtliga Max-restauranger från den 31 augusti.
3 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok