Blodpudding & rödbetssallad - Recept av fredagskocken Mattias Larsson
27 Aug 2023
– Det är svårt att slå klassiker som blodpudding och falukorv när man vill ha snabb, god och enkel mat som är prisvärd och går att variera i oändlighet, säger Mattias Larsson, kock och matkreatör.
Blodpudding & rödbetssallad
Rödbeta, fetaost och nötter på en bädd av gröna blad – smaker som ofta serveras tillsammans i andra sammanhang tar plats bredvid blodpuddingen för en smakrik måltid.
4 portioner700 g blodpudding- 300 g rödbetor- 100 g fetaost- 60 g pekannötter- 65 g småbladig sallad- 2 msk balsamvinäger- 1 msk olivolja- smör
Pekannötter kan bytas mot solroskärnor eller pumpafrö för krispig topping vid nötallergi.
Tillagning1. Koka och skär rödbetorna i önskad storlek2. Smula fetaosten.3. Krossa pekannötterna lite lätt.4. Skiva och stek blodpuddingen i smör enligt anvisningen på förpackningen.
ServeringServera blodpuddingen på fyra tallrikar. Lägg salladsbladen bredvid och toppa med rödbetor,fetaost och nötter. Ringla över balsamvinäger och olivolja.
Av: Annika Rådlund Källa: Mattias Larsson/Lithells
27 Aug 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
O’Learys öppnar restaurang i nybyggda Racehall Stockholm
Gokartbana, restaurang och möjligheter för konferens och event
-
Gastronomiska upplevelser viktigast för svenska turister
"Det är i linje med en trend vi sett"
-
Bicky Chakraborty väljs in i Swedish Tennis Hall of Fame
"Det är en stor ära för vår familj"
-
Liseberg bygger upp Oceana igen
Så ser planerna ut för återuppbyggnaden av Oceana:
-
Astrid Lindgrens Vimmerby köper Oxgården
"Nu är det dags för någon annan att ta över"
-
Idag byter arenan namn till Strawberry Arena
"Det är just därför vi ser vårt samarbete med arenan som en perfekt match"
-
Starkt bokningsläge på Sveriges campingplatser
"I början av säsongen var jag lite orolig men nu har det vänt"