Blodpudding & rödbetssallad - Recept av fredagskocken Mattias Larsson
27 Aug 2023
– Det är svårt att slå klassiker som blodpudding och falukorv när man vill ha snabb, god och enkel mat som är prisvärd och går att variera i oändlighet, säger Mattias Larsson, kock och matkreatör.
Blodpudding & rödbetssallad
Rödbeta, fetaost och nötter på en bädd av gröna blad – smaker som ofta serveras tillsammans i andra sammanhang tar plats bredvid blodpuddingen för en smakrik måltid.
4 portioner700 g blodpudding- 300 g rödbetor- 100 g fetaost- 60 g pekannötter- 65 g småbladig sallad- 2 msk balsamvinäger- 1 msk olivolja- smör
Pekannötter kan bytas mot solroskärnor eller pumpafrö för krispig topping vid nötallergi.
Tillagning1. Koka och skär rödbetorna i önskad storlek2. Smula fetaosten.3. Krossa pekannötterna lite lätt.4. Skiva och stek blodpuddingen i smör enligt anvisningen på förpackningen.
ServeringServera blodpuddingen på fyra tallrikar. Lägg salladsbladen bredvid och toppa med rödbetor,fetaost och nötter. Ringla över balsamvinäger och olivolja.
Av: Annika Rådlund Källa: Mattias Larsson/Lithells
27 Aug 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"