Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Blodpudding & rödbetssallad - Recept av fredagskocken Mattias Larsson

 
Blodpudding & rödbetssallad - Recept av fredagskocken Mattias LarssonBlodpudding med rödbeta, fetaost och nötter på en bädd av gröna blad. Mattias Larsson, även kallad Fredagskocken, har tagit fram prisvärda och smaksäkra versioner av våra mest omtyckta vardagsrätter med Lithells husmansfavoriter: blodpudding och falukorv. Här delar han med sig av sitt recept på blodpudding med rödbetssallad.

– Det är svårt att slå klassiker som blodpudding och falukorv när man vill ha snabb, god och enkel mat som är prisvärd och går att variera i oändlighet, säger Mattias Larsson, kock och matkreatör. 


Blodpudding & rödbetssallad
Rödbeta, fetaost och nötter på en bädd av gröna blad – smaker som ofta serveras tillsammans i andra sammanhang tar plats bredvid blodpuddingen för en smakrik måltid.

4 portioner700 g blodpudding- 300 g rödbetor- 100 g fetaost- 60 g pekannötter- 65 g småbladig sallad- 2 msk balsamvinäger- 1 msk olivolja- smör

Pekannötter kan bytas mot solroskärnor eller pumpafrö för krispig topping vid nötallergi.

Tillagning1. Koka och skär rödbetorna i önskad storlek2. Smula fetaosten.3. Krossa pekannötterna lite lätt.4. Skiva och stek blodpuddingen i smör enligt anvisningen på förpackningen.

ServeringServera blodpuddingen på fyra tallrikar. Lägg salladsbladen bredvid och toppa med rödbetor,fetaost och nötter. Ringla över balsamvinäger och olivolja.Av: Annika Rådlund Källa: Mattias Larsson/Lithells