Blodpudding & rödbetssallad - Recept av fredagskocken Mattias Larsson
27 Aug 2023
– Det är svårt att slå klassiker som blodpudding och falukorv när man vill ha snabb, god och enkel mat som är prisvärd och går att variera i oändlighet, säger Mattias Larsson, kock och matkreatör.
Blodpudding & rödbetssallad
Rödbeta, fetaost och nötter på en bädd av gröna blad – smaker som ofta serveras tillsammans i andra sammanhang tar plats bredvid blodpuddingen för en smakrik måltid.
4 portioner700 g blodpudding- 300 g rödbetor- 100 g fetaost- 60 g pekannötter- 65 g småbladig sallad- 2 msk balsamvinäger- 1 msk olivolja- smör
Pekannötter kan bytas mot solroskärnor eller pumpafrö för krispig topping vid nötallergi.
Tillagning1. Koka och skär rödbetorna i önskad storlek2. Smula fetaosten.3. Krossa pekannötterna lite lätt.4. Skiva och stek blodpuddingen i smör enligt anvisningen på förpackningen.
ServeringServera blodpuddingen på fyra tallrikar. Lägg salladsbladen bredvid och toppa med rödbetor,fetaost och nötter. Ringla över balsamvinäger och olivolja.
Av: Annika Rådlund Källa: Mattias Larsson/Lithells
27 Aug 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"