Mathias Dahlgren och Staffan Naess öppnar bistro och vinbar
17 Jan 2019
Mathias Dahlgren och Staffan Naess kommer från och med den 1:a februari att välkomna sina första gäster till The Sparrow Wine Bar & Bistro.
Naess och Dahlgren har gemensamt arbetat fram konceptet bakom The Sparrow Wine Bar & Bistro med 58 sittplatser i bistron. Duon presenterar därmed deras första bistro-, vinbar- och hotellfrukostkoncept. De prisbelönta restaurangerna Matbaren och Rutabaga på Grand Hôtel Stockholm och rågbrödsbageriet Green Rabbit är andra koncept som de gemensamt driver. Ett team bestående av handplockade medarbetare från dessa verksamheter följer nu med Naess för att driva den nya verksamheten.
- Med The Sparrow Wine Bar & Bistro har vi tagit fram ett koncept där vi har fått gå loss i det franska köket. Bistromenyn, frukosten och barens utmärkta vinlista kommer till sin fulla rätt i den parisiska atmosfären, säger Staffan Naess, operativ chef på The Sparrow Wine Bar & Bistro.
Dahlgren har under många år utvecklat och predikat sin matfilosofi ”det naturliga köket” som nu för första gången även kommer att tillämpas på The Sparrows franska bistromeny.
- Riktigt kul för både mig och de närmaste medarbetarna att få en ny och spännande utmaning. Målet är att skapa en genuin fransk upplevelse, både vad gäller atmosfär och mat, säger Mathias Dahlgren.
The Sparrow Wine Bar & Bistro öppnar den 1:a februari.
www.thesparrowhotel.se
Av: Annika Rådlund
17 Jan 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"