Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Malmö Öl- & Whiskyfestival arrangeras i helgen

 
Malmö Öl- & Whiskyfestival arrangeras i helgenMalmö Öl- & Whiskyfestival 17–18 mars 2023 Den årliga Malmö Öl- & Whiskyfestival är tillbaka och det kommer att finnas över 120 dryckesleverantörer och importörer på plats på Malmömässan.

Malmö Öl- & Whiskyfestival kommer att arrangeras den 17–18 mars och det kommer att finnas både små och stora utställare på plats. Festivalen är uppdelad i två delar med ett festivalgolv och en konnässörhall. På festivalgolvet står bryggerier och öl i fokus. I konnässörhallen finns destillat som whisky, rom, gin, vodka. Det kommer även att finnas vin och mousserande drycker på plats.

Festivalen erbjuder möjligheten att boka dryckesprovningar och skolor, både för dryckeskännare och nybörjare. Utöver drycker finns det möjlighet att prova olika delikatesser och kombinera dessa med olika drycker.
I år har Sibbarps Husbryggeri tagit fram en festivalöl; en belgisk blonde med en frisk och fruktig smak som ska passa till allt från middagar till törstsläckare. Ölen går att finna i Sibbarps monter på festivalgolvet. Den kommer även att serveras på andra platser i Malmö: The Bishops Arms Gustav Malmö, Limhamns kött och vilt, Malmö Arena Hotel, Kol & Cocktails Malmö, Millenium Restaurang & Bar, Mello Yello och Quality Hotell View. I Maj månad kommer festivalölen också att säljas via Systembolaget.

Folkets val
Malmö Öl- & Whiskyfestival kommer tillsammans med sällskapet Malte, Brew club i Lund och Svenska Ölfrämjandet att ha hand om tävlingen ”Folkets Val” under festivalens båda dagar. Genom att rösta i appen Untappd kan besökarna utse tre vinnande öl. Många öl-entusiaster använder Untappd för att ”Checka in” öl. Därför kommer även röstningen att ske i appen. De öl som får flest röster under fredag och lördag kommer hamna på prispallen med en medaljutdelning båda kvällarna.

Nytt för i år är att Malmö Öl- & Whiskyfestival har övergått till ett digitalt betalsystem. Därmed lämnas de analoga dryckeskupongerna till historien. Nu sker samtliga betalningar med betalkort för att underlätta för besökare. En annan nyhet är att festivalen har delat upp lördagen i två sessioner. Tidigare år har lördagen emellanåt blivit fullbokad. Vi vet att delad glädje är dubbel glädje, och därför vill vi försöka dela festivalens härliga stämning med fler dryckesintresserade, Vi hoppas att vi, genom att dela upp lördagen i sessioner, kan göra festivalen tillgänglig för fler besökare.Fakta Malmö Öl- & Whiskyfestival
Arrangeras 17–18 mars 2023 på Malmömässan. Det är södra Sveriges största festival inom öl och destillat och den har arrangerats sedan 2013. Över 120 dryckesleverantörer och importörer kommer i år att finnas på plats på Malmömässan.Av: Annika Rådlund Källa och bild: Numera mässor