Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Måns Zelmerlöw lanserar sitt tredje vin i år

 
  • Måns Zelmerlöv lanserar idag en bib i aluminium som kan recyclas eller återanvändas - som ishink eller blomkruka.

    Måns Zelmerlöv lanserar idag en bib i aluminium som kan recyclas eller återanvändas - som ishink eller blomkruka.

  • Hola Cava by MZ, MZ Raval i flaska av återvunnet glas och MZ Barrik i återvinningsbar aluminiumtunna.

    Hola Cava by MZ, MZ Raval i flaska av återvunnet glas och MZ Barrik i återvinningsbar aluminiumtunna.

Föregående
Nästa
 
Måns Zelmerlöv ser stolt ut när han presenterar sitt senaste vin  i MZ-portföljen: MZ BARRIK by Måns Zelmerlöw. en garnacha tinta från Terra Alta. Det är hans tredje lansering under året.

Måns Zelmerlövs viner har fått hans initialer MZ.

– När kändisvinsvågen kom för några år sedan så kände jag att den vill jag inte vara en del av, just då. Men jag har tänkt att jag skulle vilja göra ett egen någon gång. 2020 kom pandemin och då fanns det inte så mycket att göra, så då tänkte jag att nu är det ett perfekt tillfälle att släppa ett vin, berättar Måns Zelmerlöv.

Att alla tre vinerna är från Spanien är ingen slump.

– Jag bodde under några år i Barcelona och förälskade mig i Barcelona-kulturen vad gällar maten, kulturen och drycken. Att gå ut och käka tapas och dricka cava. Så jag tänkte att det är perfekt om det första vinet är en cava. Så då pratade jag med Hermansson & co och vi provade oss fram bland en massa olika cavor och till slut så hittade jag då den som blev MZ. En allround-cava tycker jag att det är.

Hola Cava by MZ är gjord på 30% xarel.lo, 40% macabeo och 30% parellada.

– Det andra vinet som vi släppte heter MZ Raval. Raval är namnet på en stadsdel i Barcelona där jag bodde under de här tre åren. En rätt så ruff stadsdel, som blivit ännu sämre sedan dess, men när jag bodde där så älskade jag den väldigt mycket. Raval betyder gemenskap  och det hände så mycket där hela tiden. Därför fick detta röda vin det namnet.

Vinet är tillverkat av Syrah och garnacha och har en mjuk vanligton med smak av mörka bär, svartpeppar, plommon, kakao och skogshallon. Vinet finns nu i en helt ny typ av flaska på den svenska marknaden. 75% är tillverkat av återvunnet glas, och den har små variationer i glaset och luftbubblor som ger en lite knottrig yta.

Det tredje vinet som äntrar marknaden den 7 oktober är MZ Barrik, en guldbeklädd vintunna fylld med ursprungstypiskt rött vin på trenddruvan garnacha tinta från  vinområdet Terra Alta i Katalonien. 

– Jag var lite anti faktiskt att släppa en bag in box från början men Barcelona Brands, som vi jobbar med nere i Barcelona, hade tagit fram den här tunnan som är av lätt aluminium. Den  tycker jag är så otroligt snygg och tänkte då att det här måste vi ju testa på. Inte nog med det, man kan återanvända den sedan också. Man kan recycla den och man kan även använda den som blomkruka och man kan använda den som vinkyl.  Inte alls så dumt faktiskt, säger Måns Zelmerlöv med ett leende.

Text och foto: Annika Rådlund