Karl Fredrik lanserar en Rioja Crianza
20 Sep 2022
Det är kärleken till matlagning som ligger bakom lanseringen av Karl Fredrik Rioja Crianza.
- På hösten älskar jag långkok och härliga middagar, vilket har inspirerat oss till att ta fram det mustiga röda vinet Karl Fredrik Rioja, säger Karl Fredrik Gustafsson.
Karl Fredrik Rioja är en Crianza från 2018, Crianza betyder ”åldrande” och hänvisar till att en Rioja Crianza måste lagras i minimum 2 år innan vinet buteljeras. Karl Fredrik Rioja består av de från regionen klassiska druvorna tempranillo, garnacha och graciano. De olika druvsorterna uppnår sin maximala mognadsgrad vid olika tillfällen inför skörd varav de plockas, vinifieras och lagras var för sig innan de slutligen kan kombineras och skapa den perfekta sammansättningen.
Karl Fredrik Rioja är ett rött fylligt vin fullt av smak där inslag av mörka bär möter toner av vanilj och rostade kaffebönor från fatlagringen. Vinet passar bra till flera olika favoriträtter i höst. Bland annat till viltkött, charkbrickan, hembakade pizzan eller skogens guld, kantareller.
Karl Fredrik har tagit fram två recept för Karl Fredrik Rioja Crianza 2018, en krämig kantarellpasta och marinerad lövbiff med ugnsrostad potatis, champinjonsås och örtsmör. Kontakta presskontakt nedan för mer information.
Lagring: 12 månader på amerikanska och franska ekfat och 12 månader på flaska.
Karl Fredrik Rioja är en Crianza från 2018, Crianza betyder ”åldrande” och hänvisar till att en Rioja Crianza måste lagras i minimum 2 år innan vinet buteljeras. Karl Fredrik Rioja består av de från regionen klassiska druvorna tempranillo, garnacha och graciano. De olika druvsorterna uppnår sin maximala mognadsgrad vid olika tillfällen inför skörd varav de plockas, vinifieras och lagras var för sig innan de slutligen kan kombineras och skapa den perfekta sammansättningen.
Karl Fredrik Rioja är ett rött fylligt vin fullt av smak där inslag av mörka bär möter toner av vanilj och rostade kaffebönor från fatlagringen. Vinet passar bra till flera olika favoriträtter i höst. Bland annat till viltkött, charkbrickan, hembakade pizzan eller skogens guld, kantareller.
Karl Fredrik har tagit fram två recept för Karl Fredrik Rioja Crianza 2018, en krämig kantarellpasta och marinerad lövbiff med ugnsrostad potatis, champinjonsås och örtsmör. Kontakta presskontakt nedan för mer information.
Lagring: 12 månader på amerikanska och franska ekfat och 12 månader på flaska.
20 Sep 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning:
-
Människor som bakar mår bättre
Ny rapport visar fördelarna med att baka och vad som är mest populärt
-
Strawberry utökar i Skåne
Fastigheten renoveras nu till sin forna glans