Premiär för klimatsmart kebab
4 Sep 2022
– Kycklingkebaben från Lithells är färdigskuren i tunna skivor, i storleken 30x30x3 millimeter. Den smakrika kebabkryddningen gör att produkten passar bra till wok, i gryta och gratäng utöver till den klassiska serveringen med pitabröd, grönsaker och kebabsås, säger Ann-Sofie Malmgren, produktchef på Atria Foodservice.
Lithells kycklingkebab levereras fryst och kan snabbt värmas upp i ugn eller på stekbord, den fungerar även för varmhållning.
Kycklingkebabens klimatvärde ligger på 3,07kg CO₂e/kg jämfört med nötkött som ligger på cirka 28kg CO₂e/kg. Produkten är nyckelhålsmärkt och producerad i Sverige.
–Vår kycklingkebab har en hög kötthalt på 97 procent och är gjord på bitar av kycklingbröstfilé vilket ger en bra smak och struktur. Det här är en produkt som passar många och kan varieras i det oändliga, säger Ann-Sofie Malmgren.
Serveringsförslag:
Wok med kycklingkebab & quinoa 10 port
Kycklingkebab
Mungbönor,
Sojabönor, gröna,
Quinoa4 dl
Purjolök, skuren 300g
Morot, strimlad 300g
Sultanrussin (kan uteslutas)
100gKoriander, färsk, skuren
100gRöd chili, finskuren
100gMatolja 0
,5 dl*Srirachamajonnäs,
Salt och peppar
Gör så här:
Koka quinoa enligt anvisning.
Hetta upp en stor panna, till exempel wokpanna eller Muurikka och stek kycklingkebab tills den får lite färg.
Tillsätt purjolök, morot och chili, stek ytterligare någon minut.
Tillsätt mungbönor, sojabönor och sultanrussin.
Smaka av med koriander, salt och peppar.
Servera gärna med srirachamajonnäs.
Klimattal: 1,4 kg CO2e/portion
4 Sep 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"