Premiär för klimatsmart kebab
4 Sep 2022

– Kycklingkebaben från Lithells är färdigskuren i tunna skivor, i storleken 30x30x3 millimeter. Den smakrika kebabkryddningen gör att produkten passar bra till wok, i gryta och gratäng utöver till den klassiska serveringen med pitabröd, grönsaker och kebabsås, säger Ann-Sofie Malmgren, produktchef på Atria Foodservice.
Lithells kycklingkebab levereras fryst och kan snabbt värmas upp i ugn eller på stekbord, den fungerar även för varmhållning.
Kycklingkebabens klimatvärde ligger på 3,07kg CO₂e/kg jämfört med nötkött som ligger på cirka 28kg CO₂e/kg. Produkten är nyckelhålsmärkt och producerad i Sverige.
–Vår kycklingkebab har en hög kötthalt på 97 procent och är gjord på bitar av kycklingbröstfilé vilket ger en bra smak och struktur. Det här är en produkt som passar många och kan varieras i det oändliga, säger Ann-Sofie Malmgren.
Serveringsförslag:
Wok med kycklingkebab & quinoa 10 port
Kycklingkebab
Mungbönor,
Sojabönor, gröna,
Quinoa4 dl
Purjolök, skuren 300g
Morot, strimlad 300g
Sultanrussin (kan uteslutas)
100gKoriander, färsk, skuren
100gRöd chili, finskuren
100gMatolja 0
,5 dl*Srirachamajonnäs,
Salt och peppar
Gör så här:
Koka quinoa enligt anvisning.
Hetta upp en stor panna, till exempel wokpanna eller Muurikka och stek kycklingkebab tills den får lite färg.
Tillsätt purjolök, morot och chili, stek ytterligare någon minut.
Tillsätt mungbönor, sojabönor och sultanrussin.
Smaka av med koriander, salt och peppar.
Servera gärna med srirachamajonnäs.
Klimattal: 1,4 kg CO2e/portion
4 Sep 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.