Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Premiär för klimatsmart kebab

 
Premiär för klimatsmart kebabWok med kycklingkebab & quinoa 10 port Nu lanserar Atria Foodservice en kycklingkebab från Lithells, tillverkad av svensk kyckling –som ska passa alla typer av verksamheter och kök.

– Kycklingkebaben från Lithells är färdigskuren i tunna skivor, i storleken 30x30x3 millimeter. Den smakrika kebabkryddningen gör att produkten passar bra till wok, i gryta och gratäng utöver till den klassiska serveringen med pitabröd, grönsaker och kebabsås, säger Ann-Sofie Malmgren, produktchef på Atria Foodservice.

Lithells kycklingkebab levereras fryst och kan snabbt värmas upp i ugn eller på stekbord, den fungerar även för varmhållning.
Kycklingkebabens klimatvärde ligger på 3,07kg CO₂e/kg jämfört med nötkött som ligger på cirka 28kg CO₂e/kg. Produkten är nyckelhålsmärkt och producerad i Sverige.

–Vår kycklingkebab har en hög kötthalt på 97 procent och är gjord på bitar av kycklingbröstfilé vilket ger en bra smak och struktur. Det här är en produkt som passar många och kan varieras i det oändliga, säger Ann-Sofie Malmgren.

Serveringsförslag:
Wok med kycklingkebab & quinoa 10 port

Kycklingkebab
Mungbönor,
Sojabönor, gröna,
Quinoa4 dl
Purjolök, skuren 300g
Morot, strimlad 300g
Sultanrussin (kan uteslutas)
100gKoriander, färsk, skuren
100gRöd chili, finskuren
100gMatolja 0
,5 dl*Srirachamajonnäs,
Salt och peppar

Gör så här:


Koka quinoa enligt anvisning.
Hetta upp en stor panna, till exempel wokpanna eller Muurikka och stek kycklingkebab tills den får lite färg.
Tillsätt purjolök, morot och chili, stek ytterligare någon minut.
Tillsätt mungbönor, sojabönor och sultanrussin.
Smaka av med koriander, salt och peppar.
Servera gärna med srirachamajonnäs.

Klimattal: 1,4 kg CO2e/portion