Kalle Jangbratt ny VD på Melanders Group
8 Okt 2017
Restaurangkoncernerna Melanders och Stockholms Restauranger & Wärdshus bildar ett gemensamt bolag och verkar numera under det gemensamma namnet Melanders Group. I samband med sammanslagningen har konstellationen rekryterat en ny VD. Det blir Kalle Jangbratt som träder in i rollen.
Kalle Jangbratt kommer närmast från positionen som CFO på Vapiano, där han ansvarade för koncernens tio olika bolag. På meritlistan står även Area Business Controller på hotellkedjan Scandic och ekonomichef på RICA HOTELS.
– Vi är förstås väldigt glada över att ha lyckats knyta till oss en resurs som Kalle, säger ägartrojkan Erik Molinder, Nisse Molinder och Patrick Lundstedt i ett gemensamt uttalande. Det börjar bli dags för oss att lämna över stafettpinnen till yngre krafter och vi hade inte kunnat hitta någon lämpligare person än Kalle Jangbratt. Han är som klippt och skuren för rollen.
Förutom Erik Molinder, Nisse Molinder och Patrick Lundsted ingår även Ulf Barkman och - från och med nybildandet – Johnny Sommarlund, i Melanders Groups ägarkonstellation.
– Jag tvekade aldrig när chansen dök upp! Det är lite av ett drömjobb för mig att få leda en koncern med så många starka varumärken i kombination med att få arbeta med Erik, Nisse och Patrick och ta del av all deras erfarenhet från branschen. Vi har redan många tankar och idéer om framtiden och jag ser med stor ödmjukhet och entusiasm fram emot det här uppdraget, säger Kalle Jangbratt.
Under våren 2018 kompletteras utbudet med Melanders i Alvik, en saluhall i miniatyr där brommaborna kommer att kunna avnjuta allt från frukost till tidig middag.
Idag består Melanders Group av Melanders butiker och restauranger, Melanders Fest & Catering, restaurangerna Tysta Mari, Wedholms Fisk, Dodd´s Brasserie, Ångbåtsbryggan, Ulla Winbladh, KB, Stockholm Fisk, Edsbacka Wärdshus, Sjöpaviljongen och Southside Pub
8 Okt 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen