Kaffemuggar blir smart inredningsdetalj
4 Feb 2020

Tanken bakom produkten är att den ska ersätta eller komplettera traditionella lådor och skåp.
Muggarna kan plockas direkt ur diskmaskinen, upp på väggen och torkar på minuter.
Everest tillverkas i tre storlekar för 12, 55 och 199 muggar. Materialet är MDF, vattenbeständig HDF, furu och plywood och kan beställas i valfri NCS-kulör och lackas i flera lager för lång hållbarhet och tålighet mot väta.
Patrick Karlsson är designern bakom Everest. Han har 25 års erfarenhet av inredning av hotell, restauranger och kontor. Första Everest-exemplaret för 199 muggar byggde Patrick själv för att göra kaffeserveringen på konferenshotellet Såstaholm lite snabbare och smidigare.
- När 100 personer ska fika på 20 minuter uppstår lätt trängsel, det köas för mugg, kaffe och tilltugg. Att vi separerat muggarna och har lyft upp dem på väggen mitt emot kaffeserveringen är en liten åtgärd men snabbar på och det fungerar utmärkt. Det är också kul att en detalj som en muggdispenser får gästernas uppmärksamhet och väcker beundran, berättar Patrick.
Mount Design producerar innovativ inredning för hotell, restaurang och kontorsmiljö. Alla produkter är svensk design med högsta finish och tillverkas i Tibro.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Mount Design
4 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel lanserar session rooms för Clubhouse
"Det ligger helt i linje med vad vi önskar erbjuda våra gäster i framtiden"
-
140 restauranger har anslutit sig till &Repeats pantsystem
"Målet är att alla som använder engångsförpackningar ska ansluta till systemet"
-
Fördubbling av konkurser inom hotell- och restaurangbranschen
"Flera drabbade branscher kommer att få ett lyft när vaccineringarna tar fart"
-
Ytterligare åtgärder för begränsad smittspridning
Endast en person vid varje bord på serveringsställen i gallerior
-
Recept: Moranisse shot
Shot med blåbärssoppa i vasaloppstider
-
Nytt besked om begränsade öppettider för serveringsställen
Gäller från och med 1 mars
-
Nytt initiativ för att inspirera kvinnor att delta i gastronomiska tävlingar
Intresserade kommer att coachas av rutinerade tävlingskockar