Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kaffemuggar blir smart inredningsdetalj

 
Kaffemuggar blir smart inredningsdetaljDen mellanstora modellen rymmer 55 muggar Foto: Mount Designs Stockholm Furniture and Light fair, i folkmun kallad Möbelmässan, är i full gång på Stockholmsmässan. En av nyhterna som visas upp är Everest - en annorlunda och funktionell inredningsdetalj till caféet eller fikarummet på kontoret. 

Tanken bakom produkten är att den ska ersätta eller komplettera traditionella lådor och skåp. 
 Muggarna kan plockas direkt ur diskmaskinen, upp på väggen och torkar på minuter.

Everest tillverkas i tre storlekar för 12, 55 och 199 muggar. Materialet är MDF, vattenbeständig HDF, furu och plywood och kan beställas i valfri NCS-kulör och lackas i flera lager för lång hållbarhet och tålighet mot väta.

Patrick Karlsson är designern bakom Everest. Han har 25 års erfarenhet av inredning av hotell, restauranger och kontor. Första Everest-exemplaret för 199 muggar byggde Patrick själv för att göra kaffeserveringen på konferenshotellet Såstaholm lite snabbare och smidigare. 

- När 100 personer ska fika på 20 minuter uppstår lätt trängsel, det köas för mugg, kaffe och tilltugg. Att vi separerat muggarna och har lyft upp dem på väggen mitt emot kaffeserveringen är en liten åtgärd men snabbar på och det fungerar utmärkt. Det är också kul att en detalj som en muggdispenser får gästernas uppmärksamhet och väcker beundran, berättar Patrick. 

Mount Design producerar innovativ inredning för hotell, restaurang och kontorsmiljö. Alla produkter är svensk design med högsta finish och tillverkas i Tibro. 
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Mount Design