Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Jula Hotell förvärvar Gysinge Herrgård

 
Jula Hotell förvärvar Gysinge HerrgårdGysinge Herrgård vid Dalälven förvärvas av Jula Hotell. Jula Hotell, som är en del av Jula Holdingkoncernen, tar över Gysinge Herrgård den 10 januari 2022. Målsättningen är att starta upp en ny hotellverksamhet, på samma sätt som tidigare bedrivits i fastigheten.

− Gysinge Herrgård har stor potential. Det ligger mycket vackert vid en fors i nedre Dalälven, med fastigheter i bra skick. Vi bygger vår hotellkedja på bra känsla och härlig karaktär, där passar Gysinge Herrgård perfekt, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holdingkoncernen.

Anrika Gysinge Herrgård blir den växande hotellkedjans fjärde anläggning.

− Vi ser fantastiska möjligheter i att utveckla Gysinge Herrgård vidare. Platsen är strategiskt bra med landsbygd i vacker natur, och samtidigt, genom närhet till väg 56, lättillgängligt från större städer som exempelvis Stockholm,  Uppsala, Gävle, Sandviken, Falun, Borlänge, m.fl., säger Mikaela Grundström, VD Jula Hotell.

Herrgården ligger även nära Färnebolandets nationalpark och på fastigheten finns ett välbesökt naturrum.

− Jag blev verkligen förtjust när jag såg Gysinge Herrgård första gången, det ligger fantastiskt vackert och har jättefina anläggningar för konferenser, bröllop och fester. Här finns även bra möjligheter till utomhusaktiviteter med bland annat vandring, träning, cykling, fiske, jakt, etc. Vi fick snabbt bra kontakt med PRO. Personligen är jag mån om att ta hand om den här typen av äldre fastigheter. Då kan vi fortsätta att värna det som byggts upp, samtidigt som vi kan utveckla fastigheten vidare för framtida generationer,säger Karl-Johan Blank.

Gysinge Herrgård ägdes tidigare av PRO, och drevs då som folkhögskola och kursgård. 2019 utvecklades även en hotellverksamhet.

− PRO:s styrelse beslöt enhälligt i maj att påbörja en försäljning, som nu har skett. Detta känns mycket bra, eftersom vi gör det med en seriös köpare som också i fortsättningen vill ha samarbete med oss i PRO. Folkhögskolan blir hyresgäst hos Jula Hotell, och skolans styrelse får teckna erforderliga kontrakt för den fortsatta verksamheten. Köparen har från allra första början uttalat ett stort intresse för Folkhögskolan, och att den blir kvar, säger Christina Tallberg, ordförande Pensionärernas riksorganisation, PRO.

− Vi vill fortsätta det fina samarbetet med folkhögskolan, och vi välkomnar ett fortsatta bra samarbete med PRO. Målsättningen är nu att starta upp verksamheten så fort som möjligt, med befintlig personal.  Rekrytering av en ny platschef (vakant på grund av pensionering) startar omgående, säger Mikaela Grundström.

Jula Hotell har siktet inställt på fortsatt expansion och söker aktivt efter fastigheter med rätt potential.

Hela anläggningen är på cirka 7000 kvadratmeter med totalt 75 hotellrum.

−Det finns även det fina caféet Udden, restaurang Orangeriet, samt många konferensrum med olika karaktär och fina lokaler för festligheter.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Jula Hotel