Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria

 
  • Tal Borenshtein har skapat en mexikansk meny på Humlan.

    Tal Borenshtein har skapat en mexikansk meny på Humlan.

Föregående
Nästa
 
I hörnet av Humleträdgården i Stockholm ligger Stureplansgruppens blomstrande uteservering Humlan. Allt är nu inrett i mexikansk anda och både mat- och dryckesmenyn har en smakpalett från Mexiko. 

Kocken Tal Borenshtein står bakom menyerna.

–  Jag bodde i Mexiko en period, i sex år, och jag har hämtat mycket inspiration därifrån och anpassat det till det här köket.
Tacos av nygrillade majsbröd spelar huvudrollen på menyn. Carnitas med habanero-lök, vegan Pastor, Quesadillas, Ceviche och sides som Esquites (smörkokt majs), Pico de Gallo och Black Beans gör Humlan till ett perfekt sommarstopp. Guacamolen tillagas på beställning och ett flertal av tacosen serveras i Birría-stilen från Jalisco, med extra ost och en mustig buljong att doppa i.

Mexikanska cocktails som Chelada, Michelada, Margaritas och Humlans Piña Colada - Slush finns med på dryckesmenyn. Även hemrörd Agua Fresca, en av de mest klassiska mexikanska dryckerna, med och utan tequila finns med på listan.

När Tal Borenshtein flyttade till Mexiko var han bara 21 år. Efter att ha misslyckats med att starta en skobutik sadlade om till kock. När Tal kom till Sverige fortsatte sitt arbete inom matlagning och han har under de senaste åren arbetat på flera kända krogar, bland annat inom F12 gruppen. 

Humlan öppnades den 25 maj. 
 
–Jag ser det som mitt uppdrag att sprida glädjen och passionen för det mexikanska köket. Det är väldigt roligt att få inspirera gäster i Stockholms härligaste park i sommar med hjärtat av mexikansk mat, tacos, säger Tal Borenshtein.

Av: Annika Rådlund