Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria
26 Maj 2023
Kocken Tal Borenshtein står bakom menyerna.
– Jag bodde i Mexiko en period, i sex år, och jag har hämtat mycket inspiration därifrån och anpassat det till det här köket.
Tacos av nygrillade majsbröd spelar huvudrollen på menyn. Carnitas med habanero-lök, vegan Pastor, Quesadillas, Ceviche och sides som Esquites (smörkokt majs), Pico de Gallo och Black Beans gör Humlan till ett perfekt sommarstopp. Guacamolen tillagas på beställning och ett flertal av tacosen serveras i Birría-stilen från Jalisco, med extra ost och en mustig buljong att doppa i.
Mexikanska cocktails som Chelada, Michelada, Margaritas och Humlans Piña Colada - Slush finns med på dryckesmenyn. Även hemrörd Agua Fresca, en av de mest klassiska mexikanska dryckerna, med och utan tequila finns med på listan.
När Tal Borenshtein flyttade till Mexiko var han bara 21 år. Efter att ha misslyckats med att starta en skobutik sadlade om till kock. När Tal kom till Sverige fortsatte sitt arbete inom matlagning och han har under de senaste åren arbetat på flera kända krogar, bland annat inom F12 gruppen.
–Jag ser det som mitt uppdrag att sprida glädjen och passionen för det mexikanska köket. Det är väldigt roligt att få inspirera gäster i Stockholms härligaste park i sommar med hjärtat av mexikansk mat, tacos, säger Tal Borenshtein.
26 Maj 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Grand Hôtel Stockholm framröstad som norra Europas bästa hotell
"Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet"
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"