Hotel Park Allé blir en del av GCCH
13 Feb 2023

Hotellet har idag 23 rum och har välkomnat gäster sedan 1936. Just nu så genomförs en ombyggnation där badrummen renoveras.
- Att förvärva ett hotell i Kristianstad med en sån anrik historia känns jättekul. Vi är väldigt glada över att få vidareutveckla det här hotellet. Park Allé passar dessutom väl in i strategin inför vår kommande satsning i Skåne, där vi bland annat utvecklar Willow Hotel i Trelleborg. säger Henric Hannerfalk.
Interim hotellchef blir Alexandra Persson som går över från sin tjänst som Guest Relations Manager inom GCCH.
Hotellgruppens långsiktiga mål är att öka antalet hotellrum i byggnaden. Man vill även fortsätta att driva verksamheten utan en kedjetillhörighet samtidigt som helhetskänslan och inredningsstilen ska röra sig mer mot ett botiquehotell.
GCCH tar över driften av hotellet den 1 mars 2023.
Fakta om hotellet:
Byggnad: Byggdes 1876, ritades av köpmannen John Wahlberg
Hotelldrift: Sedan 1936
Antal rum: 23
13 Feb 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"