Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hit reser svenskarna helst på sportlovet

 
Hit reser svenskarna helst på sportlovetBerlin är ny på 10 i topp-listan och ligger på tionde plats. När Ticket tittar på sin bokningsstatistik så är det sol- och badresor som lockar sportlovsresenärer - och Gran Canaria och Bangkok ligger i toppen. Även storstäder klättrar på listan, där Barcelona och Berlin ökar med 56 procent respektive 111 procent jämfört med innan pandemin.

Spanien ligger varmt om svenskarnas hjärta, och har sedan pandemin ökat ännu mer i popularitet, där 5 av 10 av topplistans destinationer ligger där.

-  Trenden att vi sedan pandemin väljer trygga, välbekanta resmål inom Europa håller i sig även över sportlovet. Spanien kvalar definitivt in under den kategorin. Alicante och Barcelona är exempel på destinationer där antalet bokningar ökar, med 14 respektive 56 procent, jämfört med sportlovsperioden 2019. Även Malaga tar stora kliv upp på topplistan, säger Sofia Eddelid, som är PR- och kommunikationsansvarig på Ticket..

Många svenskar vill tjuvstarta våren och lämna vintern bakom sig för en vecka. Sol- och badresor är det som lockar sportlovsresenärer mest, där Gran Canaria och Bangkok ligger i toppen. Även storstäder klättrar på listan, där Barcelona och Berlin ökar med 56 procent respektive 111 procent jämfört med innan pandemin, enligt Tickets bokningsstatistik.

Resmålen Gran Canaria och Bangkok är vinterklassiker som alltid ligger i toppen för sportlovsresor.

- Sportlovet är en populär reseperiod, speciellt till varmare breddgrader då vi är i en period där vintern har varit lång – och ännu inte är över. En vecka med sol och värme kan verkligen göra underverk för energinivån hos oss nordbor, säger Sofia Eddelid.

Även europeiska storstäder som London och Paris har klättrat på topplistorna. Ett exempel på en ny destination som kvalat sig in på topp10-listan är Berlin, som ökat med 111 procent jämfört med innan pandemin. Tyskland som land är ett av de trendande länderna just nu och har ökat stort inför 2023.

-Om du är mer sugen på storstadspuls än strand är Berlin perfekt, även för barnfamiljen. Varför inte besöka Computerspielemuseum, dataspelsmuseet – eller Humboldtmuseet, naturhistoriska museet, om dinosaurier och historia lockar mer? Berlin är även lekplatsernas stad, där det finns en uppsjö fantasifulla lekplatser för stora som små, tipsar Sofia Eddelid.

Vart reser svenskarna helst på sportlovet:

1. Gran Canaria (1)
2. Bangkok (3)
3. London (9)
4. Malaga (10)
5. Phuket (2)
6. Paris (NY)
7. Teneriffa (4)
8. Alicante (NY)
9. Barcelona (NY)
10. Berlin (NY)

Siffra inom parentes representerar placering motsvarande sporlovsperiod 2019. 
Information hämtat från Tickets bokningsstatistik för resor under sportlovsveckorna 2023.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Ticket
Taggar

Hotell Nyheter