Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Här är golvtrenderna 2018

 
  • ReForm Artworks Ecotrust tillverkas av återvunna, använda fiskenät med en baksida av återvunna pet-flaskor. Från egecarpet.

    ReForm Artworks Ecotrust tillverkas av återvunna, använda fiskenät med en baksida av återvunna pet-flaskor. Från egecarpet.

  • Artigo ND Uni, enfärgade gummigolv för offentlig miljö. Terrakottafärgade U13 Firebrick passar perfekt i årets färgpalett. Från FalckDesign.

    Artigo ND Uni, enfärgade gummigolv för offentlig miljö. Terrakottafärgade U13 Firebrick passar perfekt i årets färgpalett. Från FalckDesign.

  • Kubbgolv Industry Furu. Här har Turnéteatret i Verdal, Norge, valt trägolv uppåt väggarna. Från Almedalsgolv.

    Kubbgolv Industry Furu. Här har Turnéteatret i Verdal, Norge, valt trägolv uppåt väggarna. Från Almedalsgolv.

Föregående
Nästa
 
Många olika stilar trängs på trendscenen i år. Den långsiktiga tendensen pekar mot personlighet, hållbar konsumtion och en bredare färgpalett. Golvbranschen tolkar signalerna och visar årets trendigaste golv.

Hållbart
Första bilden visar ReForm Artworks Ecotrust, ett textilgolv i flera mönster och färger som tagit intryck av de abstrakta expressionisterna i 50-talets New York. Finns både som textilplattor och heltäckningsmatta. Golvet tillverkas av återvunna, använda fiskenät med en baksida av återvunna pet-flaskor. Från ege.
Kollektionen lanseras på Stockholm Furniture and Light Fair, 6 – 10 februari

Ek Vision, en ny typ av trägolv där modern teknologi ger en starkare yta. Tekniken är resurssnål genom att råvaran utnyttjas optimalt. Golvet finns i flera utföranden och färger, samt i sorteringar från rena till rustika. Från Kährs.

Glad färgfest
iD Mixonomi, ett vinylgolv med 10 olika geometriska golvformat och 33 färger som kan mixas med varandra till spännande och personliga golv med oändliga kombinationsmöjligheter. Från Tarkett.

Artigo ND Uni, enfärgade gummigolv för offentlig miljö. Både som rulle och plattor i 30 färger med en slät yta som underlättar städning. Terrakottafärgade U13 Firebrick och gula accentfärgen U108 Canary passar perfekt i årets färgpalett. Från FalckDesign.

Handgjort och inte helt perfekt
Ek Indossati är delvis tillverkat för hand för att ge golvet rätt patina och en ruff yta som är långt från det man brukar mena med perfekt. Den limfria fogen gör att golvet kan plockas upp och läggas om igen och igen. Från Kährs.

Engelsk herrklubb
Noble Ek Wasa, trägolv i mörk ek som skapar en ombonad, trivsam atmosfär med sin varma kulör och sitt grafiska mönster. Från Tarkett.

Kubbgolv Base Bränd Gran, ett massivt trägolv på Restaurang Franzén i Stockholm. Med inspiration från den japanska tekniken Shou sugi ban sotas kubbgolvet i fabrik för att ge en upplevelse av intensiv hetta. Från Almedalsgolv.

Personlig mix
Kubbgolv Industry Furu. Här har Turnéteatret i Verdal, Norge, valt trägolv uppåt väggarna. Helt eget och personligt! Levereras fabriksmonterad på matta. Från Almedalsgolv.

Bredare färgpalett
Virtuo Click, Mikado, ett vinyl-klickgolv i grått, en färg som är på ingång i både kalla och varma nyanser. Golvet har ett naturligt utseende med många färger och mönster. Passar bra i kök, hall och andra ställen där golvet ska vara slitstarkt och tåla mycket trafik. Från Gerflor.

ReForm Terra, textilgolv som inspirerats av oceaner, öknar och mäktiga skogar. Vävtekniken ger djup i det organiska mönstret som kommer i nio färgställningar. Materialet är återvunnet ur fisknät och annat industriavfall, medan undersidan kommer från återvunna pet-flaskor. Från ege.
Kollektionen lanseras på Stockholm Furniture and Light Fair, 6 – 10 februari


Jenny Marcuson Fors