Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Han blev Årets franchisetagare

 
Han blev Årets franchisetagareSvante Olsson vann utmärkelsen Årets franchisetagare.  McDonald´s franchisetagare Svante Olsson utnämndes i fredags till årets franchisetagare vid Svenska Franchisegalan som arrangeras varje år på Grand Hotel i Stockholm. Tidigare i år fick han även utnämningen årets franchisetagare av McDonald´s själva vid en intern prisutdelning.


Svante Olsson började jobba på McDonald´s 1991. År 2007 blev han franchisetagare och driver idag fyra restauranger i Uddevalla, Munkedal, Trollhättan och Stenungsund. I november tar han även över ytterligare två restauranger i Ale och Bäckebol och blir då verksam i 6 kommuner där han kommer ha cirka 500 anställda.

Juryns motivering lyder: "Årets franchisetagare har under pandemin 2020 valt att gasa i stället för att bromsa. Han har genomfört kontinuerliga förbättringar och gjort omfattande investeringar, satsat på att utveckla medarbetare samt aktivt stöttat andra franchisekollegor och varit bollplank till franchisegivaren. Han har haft ett enastående resultat trots att verksamheten bedrivs dels nära den norska gränsen, dels i ett stort handelsområde.”

-        Det är självklart otroligt hedrande att få denna utmärkelse efter många år av hårt men också väldigt roligt arbete. Jag vill passa på att tacka alla fantastiska medarbetare som varit med och bidragit till detta. Inte minst genom ett extra hårt slit under det senaste pandemiåret för att ställa om till rådande läge och restriktioner. Det här priset är verkligen ett kvitto på att det hårda jobb vi gjort faktiskt ger resultat., säger Svante Olsson, franchisetagare, McDonald´s
  
Av: Annika Rådlund