Grand Hôtel öppnar en ny restaurang
30 Jun 2023
Restaurangen, som tidigare hette Terrassen har fått namnet Grand Soleil, har sammanlagt 120 sittplatser ute och inne. Känslan man eftersträvar är den glamorösa rivieran och den soliga estetiken längs kusten.
–På Grand Soleil lägger vi stor vikt vid våra råvaror och vår meny är noggrant utformad för att erbjuda gästerna en autentisk smak av rivieran samtidigt som vi tar fördel av Stockholms bästa solläge. Vår restaurangmiljö är noggrant utformad för att ge våra gäster en sofistikerad och avslappnad atmosfär där de kan njuta av det bästa från rivieran, säger Karl Persson, Food & Beverage Manager på Grand Hôtel Stockholm.
Inredningen har nyanser av grönt och gult som ska symbolisera naturens frodighet och solens strålar.
–Vi har skapat en inbjudande miljö där medelhavstoner i olika gröna nyanser spelar en central roll. Genom att kombinera naturliga material med lekfulla inslag i dessa färger har vi skapat en atmosfär som ger gästerna en känsla av en härlig rivieraresort, mitt i hjärtat av Stockholm, säger inredningsdesigner Sanna Nathanson från Studio Ramson.
Grand Soleil kommer att ha öppet året om.
Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel Stockholm, delar sina förhoppningar:
–Vi ser fram emot att fortsätta säkerställa att Grand Hôtel som destination bidrar till att Stockholm och Blasieholmen är en levande plats. Genom att introducera Grand Soleil lyser vi upp Blasieholmskajen även under årets mörkare tider och gör denna fantastiska vattenfront solig oavsett säsong.
Av: Annika Rådlund Källa: Grand Hôtel
Foto: Petter Backlund
30 Jun 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Grand Hôtel Stockholm framröstad som norra Europas bästa hotell
"Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet"
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"