Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Grand Hôtel öppnar en ny restaurang

 
  • Inredningen på nyöppnade Grand Soleil går i grönt och gult.

    Inredningen på nyöppnade Grand Soleil går i grönt och gult.

  • Grand Hôtels helt nya restaurangsatsning Grand Soleil har öppnat nya Grand Soleil som kommer att ha öppet året om.

    Grand Hôtels helt nya restaurangsatsning Grand Soleil har öppnat nya Grand Soleil som kommer att ha öppet året om.

Föregående
Nästa
 
Seafood och sallader står i fokus när Grand Hôtel Stockholm öppnar ny restaurang. Grand Hôtels köksteam har tillsammans med Mathias Dahlgren skapat ett koncept där seafood och sallader tar huvudrollen till lunch och middag, medan det serveras en kontinentalfrukost på morgnarna.

Restaurangen, som tidigare hette Terrassen har fått namnet Grand Soleil, har sammanlagt 120 sittplatser ute och inne. Känslan man eftersträvar är den glamorösa rivieran och den soliga estetiken längs kusten.  
 
–På Grand Soleil lägger vi stor vikt vid våra råvaror och vår meny är noggrant utformad för att erbjuda gästerna en autentisk smak av rivieran samtidigt som vi tar fördel av Stockholms bästa solläge. Vår restaurangmiljö är noggrant utformad för att ge våra gäster en sofistikerad och avslappnad atmosfär där de kan njuta av det bästa från rivieran, säger Karl Persson, Food & Beverage Manager på Grand Hôtel Stockholm.

Inredningen har nyanser av grönt och gult som ska symbolisera naturens frodighet och solens strålar.

–Vi har skapat en inbjudande miljö där medelhavstoner i olika gröna nyanser spelar en central roll. Genom att kombinera naturliga material med lekfulla inslag i dessa färger har vi skapat en atmosfär som ger gästerna en känsla av en härlig rivieraresort, mitt i hjärtat av Stockholm, säger inredningsdesigner  Sanna Nathanson från Studio Ramson.

Grand Soleil kommer att ha öppet året om.

Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel Stockholm, delar sina förhoppningar: 

–Vi ser fram emot att fortsätta säkerställa att Grand Hôtel som destination bidrar till att Stockholm och Blasieholmen är en levande plats. Genom att introducera Grand Soleil lyser vi upp Blasieholmskajen även under årets mörkare tider och gör denna fantastiska vattenfront solig oavsett säsong.

Av: Annika Rådlund Källa: Grand Hôtel 
Foto: Petter Backlund