Köksmästare vann priset Restaurangbranschens vardagshjälte 2023
21 Jun 2023

I motiveringen till priset lyfts fram att Myrthe strävar efter att skapa en arbetsplats präglad av vilja, passion, glädje, trygghet och en stark vilja att både lära sig och lära ut till andra. Hon har även från allra första dagen kämpat mot orättvisor i köket och har satt upp tydliga värderingar som utgör grunden för hennes arbete.
Genom att vara en mentor och coach för sitt team har Myrthe Put inspirerat och utbildat medarbetarna för att skapa en kultur där alla trivs och brinner för hållbarhet, mat, glädje och en stark teamkänsla. Hon har framgångsrikt skapat en arbetsmiljö där varje individ känner sig hemma och accepterad precis som de är.
Restaurangbranschens vardagshjälte delas ut varje år av Textilia och Svenska Kockars Förening till en person inom branschen som aktivt agerar utifrån en värdegrund av inkludering och likabehandling. Priset syftar till att främja en positiv förändring och sprida medvetenhet om betydelsen av mångfald inom restaurangbranschen.
21 Jun 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Grand Hôtel Stockholm framröstad som norra Europas bästa hotell
"Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet"
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"