Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Köksmästare vann priset Restaurangbranschens vardagshjälte 2023

 
Köksmästare vann priset Restaurangbranschens vardagshjälte 2023Jimmy Åström, Affärsområdeschef Norr Textilia HoReCa, Myrthe Put, Köksmästare Chalmers restauranger Universeum, Matts Andersson, Kansli och sekreterare, Svenska Kockars förening. Årets vinnare av "Restaurangbranschens vardagshjälte" har blivit utsedd - i år är det  Myrthe Put, som är Köksmästare på Chalmers konferens & restauranger på Universeum, som fick motta priset.

 I motiveringen till priset lyfts fram att Myrthe strävar efter att skapa en arbetsplats präglad av vilja, passion, glädje, trygghet och en stark vilja att både lära sig och lära ut till andra. Hon har även från allra första dagen kämpat mot orättvisor i köket och har satt upp tydliga värderingar som utgör grunden för hennes arbete.

Genom att vara en mentor och coach för sitt team har Myrthe Put inspirerat och utbildat medarbetarna för att skapa en kultur där alla trivs och brinner för hållbarhet, mat, glädje och en stark teamkänsla. Hon har framgångsrikt skapat en arbetsmiljö där varje individ känner sig hemma och accepterad precis som de är.

Restaurangbranschens vardagshjälte delas ut varje år av Textilia och Svenska Kockars Förening till en person inom branschen som aktivt agerar utifrån en värdegrund av inkludering och likabehandling. Priset syftar till att främja en positiv förändring och sprida medvetenhet om betydelsen av mångfald inom restaurangbranschen.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Textilia